Kahden päivän aikana meillä oli kunnia seurata kahta suurta pakolaiskeskustelua ja kahdenlaisia maahanmuuttajia/pakolaisia. Muslimitaustaisia kaikki tyynni, mutta aivan erilaisia.

Mtv: llä esiintyi kaksi nuorta miestä: kurditaustainen Makwan Amirkhani ja afganistalaistaustainen Moshtagh Yaghoubi.
Näiden miesten ansiosta ohjelma sai valtavasti myönteistä palautetta ja heidän viestinsä oli selvä.

- Suomen pitää suhtautua realistisesti pakolaisiin, eikä antautua kaikenlaisiin höynäytyksiin. Kuten irakilainen "17- vuotias lapsipakolainen " kusetti pääministeri Sipilää suorassa uutislähetyksessä. Mies kun Facebookissa ilmoittaa iäkseen 20v, oli matkustellut laajasti ympäri Eurooppaa ja kotikaupunkikin oli Saksassa.

- Suomen on huolehdittava myös omista kansalaisistaan.

- Pakolaiset ovat nyt Suomessa ja heistä on huolehdittava sivistysvaltion kaikkien sääntöjen ja arvojen mukaan.

Lisäksi nämä muslimikaverit kiittelivät vuolain sanoin Suomen valtiota ja Suomen kansaa saamastaan avusta ja mahdollisuudesta uuteen elämään. Täydet pisteet heille.

Ylen suuri maahanmuuttokeskustelu taas oli täysi floppi.

Viisi vuotta sitten Suomesta Hollantiin muuttanut palestiinalainen Umayya Abu-Hanna oli jostain syystä kutsuttu mukaan ohjelmaan ja jälki oli tuhoisaa. Hän ei saanut yhtään järkevää lausetta suustaan, lieneekö Amsterdamissa vapaan hashiksen liiallisella pössyttelyllä osuutta asiaan.

Umayya Abu-Hanna sai Suomessa kaiken mahdollisen: kolme ihokasta,korkeakoulututkinnot, vihreät sukkahousumiehet äänestivät hänet Helsingin kaupunginvaltuustoon, Kansanvalistusseuran palkinnon, Vuoden Kristiina -palkinnon, opetusministeriön Suomi-palkinnon ja Bonnierin suuren journalistipalkinnon.

Kaiken kukkuraksi tämä Palestiinan epävirallinen suurlähettiläs sai kutsun Suomen itsenäisyyspäivän juhlaan. Linnan juhlissa on tarkoitus kunnioittaa Suomea ja sen itsenäisyyttä. Vieraana ollut Abu-Hanna kiitti kutsusta mieleenpainuvalla tavalla. Hän valitti suorassa tv-lähetyksessä, miten mahdoton paikka Suomi on. Abu-Hanna ilmoitti muuttavansa Suomesta Hollantiin, koska Suomessa "ei ole tilaa koulutetulle siirtolaiselle".

Kaikissa ylen mamu- keskusteluissa pitää olla somali, joten sellainen oli mukana eilenkin. En löytänyt mistään tämän ärhäkän naisen nimeä, mutta luultavasti hänestä tulee vakiovieras suomalaisia mollaavissa keskusteluohjelmissa.

Eurooppa vähensi jäsenvaltioidensa rajavalvonnan minimiin ja ainoastaan Schengen- sopimuksen ulkorajoja valvotaan. Tämän somalinaisen mukaan tuohon rajavalvontaan käytetty miljardi pitää siirtää ( HETI ) pakolaisongelman hoitoon ja ilmeisesti rajat pitää sitten jättää kokonaan auki Kalifaatin tulla. Tuota miljardia hän vaati moneen kertaan ja tuhahteli halveksivasti läsnä oleville suomalaisille parlamentaarikoille (Matti Vanhanen ja Sampo Terho).

Syyrian suurimmaksi ongelmaksi tämä nainen näki Assadin hallinnon, eikä suinkaan ISIS- järjestöä. Tuolla terroriporukalla on paljon kannattajia lännessä ja tämä nainenkin vaikutti jonkin verran sympatiseeraavan tuota veristä Kalifaattia.

Ohjelmaa ei yhtään parantanut se, että siinä esiintyi Kallion keskoskaapin pappi, joka oli vähällä tukehtua ylimaalliseen omahyväisyyteensä suorassa tv- lähetyksessä!