No nyt ne saatanan nilkit möivät sen Destiankin ja aivan pilkkahintaan vielä! 1600 työntekijää, 500 miljoonan budjetti ja valtio sai siitä 20 milliä vuodessa puhdasta voittoa. Se 150 millin myyntihinta on äkkiä syöty, kun valtion vuosivoitto 20 milliä jää pois ja tämä saatanan Aahlströmmi kapitaali ei maksa verojaan.

Näin kirosi minulle eräs eläkeikää lähestyvä tuttu rakennusinsinööri, joka oli joskus ollut Destian palveluksessakin. Tämän jälkeen kiroilimme kuorossa ja naureskelimme tätä Pekka Haaviston "investointia". 

Helsingin Keskustakirjasto tarvitsee pian rahaa ja se lienee ollut Haavistolla mielessä. Esitänkin tähän kuvakollaasin näistä nykypäivän "kirjastoista".

Kuva0224-normal.jpg

Tässä on kuva asuntoni lähellä sijaitsevan Espoon suurimman kirjaston lastenosastolta. Kirjastotoimintaa parhaimmillaan, sillä näin leikkinurkaksi järjestetty lastenkirjaosasto tutustuttaa lapsoset jo varhain kirjojen maailmaan.

Kuva0225-normal.jpg

Mikäli joku olisi 10 v sitten ehdottanut biljardipöytiä, valtavia tv- ruutuja, ja kaikenlaista muuta joutilaiden krääsää kirjastoihin, hänet olisi naurettu pellolle. Nuorisotalot ovat hyvä asia, mutta ne voitaisiin toteuttaa 50 kertaa halvemmalla muualla kuin Espoon kalleimmassa liikekeskuksessa. Eikä nuorison ( 80% aikuisia mamuja) biljardin peluu ja television katselu tarvitse 4- 5 kirjaston verorahoista palkkaamaa ohjaajaa. Minä tiedän, koska olen pelannut biljardia kapakoissa ja aina vielä maksanut siitä.

Tuollainen joutilaisuuden mekka tulee Helsingin Keskuskirjastokin olemaan. Kaikkein pahinta tässä kuitenkin on se, että näiden jättimäisten oleskelupaikkojen rahoittamiseksi lakkautetaan/lakkautettiin lukuisia paikallisia kirjastoja niin  Espoossa kuin Helsingissäkin. Tuhat kirjoja lainaavaa eläkeläistä ei merkitse mitään, kun nuorison pitää päästä käyttämään täysimääräisesti "oleskelulupaansa".

Olen aina ollut vankka kirjastojen kannattaja, mutta niiden muututtua nuorisotaloiksi kirjastomäärärahoista voidaan aivan hyvin leikata 40- 50% poijes!