Hallitus aikoo ottaa järeät aseet käyttöön ja satsata 80 milj. euroa seuraavan neljän vuoden (20milj/v) aikana harmaan talouden toimintaan. Mikäli tulevat ehdotukset menevät läpi eduskunnassa, niin ne astuvat voimaan ensi vuoden heinäkuussa. Tämän odotusvuoden aikana yhteiskunta häviää taas 300 milj. euroa menetettyinä veroina ja maksuina, joten siinä hieman vertailukohtaa ”keskikaljahallituksen” järeille toimille. Kahden Musiikkitalon hinnan verran ja montako julkisen sektorin työpaikkaa.


Rakennustyömailla pakolliseen tunnistekorttiin lisätään veronumero, jonka paikkansapitävyyden voi tarkistaa verohallinnon nettipalvelusta”, ehdottaa valtiovarainministeriö.


1.  Olen ollut mukana Uudenmaan työsuojelupiirin tarkastuskierroksilla, eikä noita pakollisia tunnistekortteja ole läheskään kaikilla. Niistä huomautetaan ja pomo sanoo: ”ensi kerralla sitten Raivo ja Roina teillä on kortit mukana varmasti… jookosti?” Ja tietysti on :” ma olin kotona ja mun ema oli sairas ja laps kipiä…Estonia, kodumaa”


2. Ei rinnassa oleviin lappuihin voi mitään veronumeroita ja syntymäaikoja laittaa, sen kieltää tietosuojalaki. Sanovat Rkp, kokoomus, vasemmistoliitto ja vihreät. Tutkitaan asiaa vielä vuosi (300 milj. euroa ja 2 Musiikkitaloa).


3. Ulkomaalaisilla on tuo puolen vuoden verovapaus ja miten sitä valvotaan?  Uusia työsopimuksia ja tunnistekortteja voi tehdä vaikka joka päivä, on siinä sentään niin suurista rahoista kysymys.


4. ”Rakennusyritysten pitää tehdä kuukausittain ilmoitus työntekijöistä ja sitä verottaja seuraa silmä kovana”. Ja paskan marjat, firmat ilmoittavat mitä haluavat ja piilottavat laittomat paperit.


5. Jos parkkisakko olisi 2 euroa, niin kukapa siitä välittäisi. Harmaan talouden sanktiot ovat sitä luokkaa, joten ei niistä kukaan välitä. Olkiluodon huippuvartioidulla työmaalla kaikki tutkitut 14 yritystä rikkoivat tilaajavastuulakia.


6. Ainoa seuraus voi olla, että nämä uudet työpaikat saaneet virkamiehet rupeavat kyttäämään omakoti- ja muilla pientyömailla pimeästi urakoivia suomalaisia rakentajia. Nämä vielä viimeisillään elämässä kiinni roikkuvat onnettomat saadaan sitten ajettua leipäjonoon tai hirteen.