Hallitus palkkaa 1. 000 virkailijaa lisää TE- keskuksiin. Joitakin vuosia sitten julkaistiin tutkimus, jonka mukaan TE- keskusten asiakaspalvelua tekevä virkailija hoitaa keskimäärin 2. 6 asiakasta päivässä. Kolme tuntia yhtä työnhakijaa kohden tuntuu paljolta. Montako asiakasta hoitavat vakuutusyhtiöiden asiakaspalvelijat päivässä ja montako potilasta hoitavat terveyskeskusten lääkärit ja sairaanhoitajat päivässä! Vähintään kymmenen ja enemmänkin.

Tyypillistä hallituksen ja Tuula Haataisen puuhastelua, kun ei muuta osata. Niilläkin kymmenillä miljoonilla olisi voinut palkata satoja sairaanhoitajia, tai vaikka maksaa korona- bonusta hoitajille.

Tukityöllistetyt pitää laittaa sellaisiin paskahommiin, että he kyllästyvät ja hakevat oikeita töitä. Näin kirjoitti Osmo Soininvaara vuosia sitten.

Silloin keskusteltiin julkisen sektorin tuottavuuden kasvattamisesta ja lääkkeet keksittiin: lisättiin vain väkeä ja kaikille palveluille määrättiin hunajainen hinta. Ihmiset olivat maksaneet ne palvelut jo kerran veroillaan, mutta sen jälkeen ne on pitänyt maksaa vielä toiseen kertaan.

Muutamia vuosia sitten eräs nuori arkkitehtiopiskelija rakensi kokeeksi yksiön kokoisen omakotitalon Helsinkiin. Se oli hieno hanke, koska pk- seudulla on loputtomasti sellaisia tontteja, joissa on vielä vähän rakennusoikeutta tuollaisille minitaloille. Siellä voi asua vanhenevan talonomistajan opiskeleva sukulaisnuori tai kotiapulainen, joka pienillä työsuorituksilla ja palveluilla maksaa vuokransa.

Tämä arkkitehtiopiskelija hämmästyi, kun talon 100. 000 euron budjetista kaikki lupa- ja byrokratiakustannukset olivat 15. 000 euroa. Hän ei käsittänyt sen olevan vain julkisen sektorin tuottavuudenkasvua, joka nostaa bruttokansantuotetta. Mistäpä nuoret ymmärtäisivät tämmöisiä asioita. Onneksi meillä on nyt tyttöhallitus, joka ymmärtää nämä asiat ja ajaa Suomen niin syvälle suohon, ettei se sieltä ikinä enää nouse.

Tuo viimeinen lause oli naisvihaa ja se on itsestään saatanasta. Hesari kirjoittaa jatkuvasti naisvihasta, mutta miesviha onkin sitten aivan OK. Ranskalainen kirjoittaja ja bloggaaja Paulinene Hermange on kirjoittanut kirjan Vihaan miehiä ja sitä Hesari hehkuttaa.

”Tajuan, että se kuulostaa rajulta lausunnolta, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että meidän pitäisi saada olla rakastamatta miehiä ylipäänsä, ja sitten tehdä poikkeuksia joidenkin tiettyjen miesten kohdalla”.

”Mitä jos naisilla on hyvät syyt vihata miehiä? Mitä jos viha miehiä kohtaan on tosi asiassa iloinen ja emansipoiva asia, kun sille annetaan ilmaisukanava?”

Minua henkilökohtaisesti tuollaiset lausunnot eivät hetkauta tippaakaan, koska meillä on sananvapaus. Mutta kun kaikki naishallituksen arvostelu julistetaan naisvihaksi, kuten Hesari tekee.