Ensi kevääna tässä maassa ei rakenneta, lausuu Rakennusteollisuuden puheenjohtaja Timo Vikström ja esittää enimmäkseen vääriä lääkkeitä asian korjaamiseksi.

Lounais- Ranskassa ei ole rakennettu mitään sataan vuoteen, mutta hyvin ovat pärjänneet, kirjoitti Pentti Linkola monissa lehtiartikkeleissaan ja kirjoissaan.

Samalla tavalla Helsingin seudulle pitää julistaa rakentamisen täyskielto ja jokaisen uudisrakennuksen aloittamiseen vaaditaan poikkeuslupa tai kansanäänestys. Eihän vesivoimaloitakaan rakenneta keskelle metsää, jos sieltä puuttuu se myllyjä pyörittävä joki! Ja Helsingistä puuttuvat teolliset työpaikat: nyt siellä on vain valtionhallintoa, rakentamista ja niiden vaatimaa palvelua.

Viime vuosien aikana Uudenmaan korkein työttömyys on koko ajan ollut Helsingissä, vaikka sen työvoimapulaan on vaadittu aina vain lisää maahanmuuttajia. Suomen vieraskielisistä 58% asuu pk- seudulla, joten siitä voi päätellä sen summittaisen maahanmuuton hyödyllisyyttä.

Syövät sossua ja paskantavat alvia, voi sanoa hieman Väinö Linnan Tuntematonta sotilasta mukaellen. Jossain lehdessä Helsingin pormestari Juhana Vartiainen ylisti pizza- lättyjä kuljettavien Woltin ja Foodoran merkitystä kaupungin elinkeinoelämälle ja minä repesin itkuiseen nauruun!

Viimeisen vuosikymmenen ajan on kerrottu Helsingissä olevan jo miljoona neliötä tyhjiä toimistotiloja, mutta nykyään varmasti paljon enemmän. Se vastaa 30. 000 yksiötä, mutta uutta asuntoa ja toimistoa rakennetaan vaan koko ajan. Niihin uusiin toimistoihin ei tule kuitenkaan uusia supercellejä, eikä muuta hyödyllistä toimintaa, vaan vanha byrokratia ja yritykset muutavat aina uudempiin tiloihin.

Pk- seudun rakennustyömaita kymmeniä vuosia kolunneena kokemusasiantuntijana minulla on lääkkeet tähänkin asiaan.

Rakennusyrityksillä on valtava halu muuttaa tyhjiä toimistoja asunnoiksi, mutta toivoton lupa- ja valitusruletti estää sen. Siihen ei tarvitse ottaa mitään viidakon lakeja, mutta otettakoon vaan käyttöön Ruotsin malli, jossa luvat ja valitukset pitää hoitaa täsmällisisissä ajoissa. Ja ennen kaikkea valitusoikeudet on tarkkaan rajattu.

Oman arvioni mukaan Helsingin seudun rakentajista jopa 80% on on ulkomaalaisia. Enimmäkseen ei Suomessa asuvia ja tänne verot maksavia, vaan keikkatyötä tekeviä halpatyöläisiä. Verohallinnon ylitarkastaja Sari Wulff tutki asian ja tässä kauhistuttavat tulokset.

Olen itsekin ollut mukana noissa rakennustyömaiden tarkastuksissa ja nähnyt niiden olevan tyhjänpäiväisiä läpijuoksuja, joissa oikein vältellään paljon työtä antavien epäkohtien löytymistä.

Kriminalisoidaan siis alipalkkaus ja aina ennen tarkastuksen alkamista poliisi ja viranomaiset piirittävät työmaan ihan Australian malliin. Sillä on valtaisa pelotusvaikutus ja pian kaikki yritykset ja työntekijät alkavat maksaa veronsa säntillisesti jopa etuajassa. Ei niitä ulkomaalaisia tarvitse mihinkään karkottaa, vaan se olisi ennen kaikkea heidänkin etunsa mukaista. Muutama sata uutta tarkastajaa toisi nopeasti Suomelle satojen miljoonien eurojen verotulot.

PS. Ruotsin hovi on kutsunut myös Venäjän ja Valko- Venäjän edustajat vuoden Nobel- juhliin, joten sen takia myös meidän RKP ja ministeri Adelcroissant käyvät edelleenkin kauppaa Venäjän kanssa!