Helsingissä käydään mielenkiintoisia keskusteluja Kalasatamaan tulevista, jopa 33- kerroksisista “pilvenpiirtäjistä.” Lukemattomat ympäristöaktivistit ovat erilaisilla simulaatioilla todenneet niiden aiheuttavan talvisaikaan yli kilometrin pituisia varjoja. 


He olisivat tietysti voineet ensin tiedustella meteorologian laitokselta kuinka usein aurinkoa yleensäkin edes näkyy talvisessa Helsingissä. Ja varjollahan on taipumus siirtyä auringon mukana. Näitä samoja keskusteluja on varmaan käyty muualla maailmassa jo 150 vuotta sitten.


Rakennusalan työntekijöille piti tulla veronumerot: meille suomalaisille vuoden alussa ja ulkomaalaisille heinäkuuhun mennessä. Meillähän ne tietysti jo ovatkin, mutta ulkomaalaisten osalta puhutaan nyt “vuoden loppuun mennessä”. Homma menee niin kuin olen ennustanutkin; seuraavaksi myös suomalaisten rakentajien on ryhdyttävä kaikkeen mahdolliseen veronkiertoon.


Suomesta on muutamassa vuodessa hävinnyt 60. 000 teollista työpaikkaa ja se on järkyttävän paljon. Samaan aikaan on 5000 pienyritystä muuttanut Viroon helpomman verotuksen ja veronkierron takia ja sehän se vasta järkyttävää onkin.


Viro on nyt siis alkanut hoitaa Suomen verotusta, mutta vastalahjaksi suomalaiset ovat ottaneet Virosta puuttuvan sosiaalitoimen hoitaakseen. Helsinki maksaa jo 11 miljoonaa euroa vuodessa sosiaalitukia virolaisille, joiden asuinpaikasta tai elämänolosuhteista heillä ei ole mitään varmaa tietoa. “Tietosuojalain takia emme voi tiedustella asiaa muilta viranomaisilta ja näin meidän on uskottava asiakkaan omaan kertomukseen”, vastaa Helsingin sosiaalitoimen naisjohtaja.


Tähän kun räpätään vielä 700 euron kansalaispalkka, joka ei perustu kansallisuuteen vaan “oleskelu alueella riittää”, niin valmista tulee.


Espanjassa on hallituksenvaihdon myötä paljastumassa samat kuprut kuin Kreikassakin ja apupakettia pukkaa.Vakavana suomalainen

makaa vuokrahuoneessansa


Loppui hommat kokonaan

loppui ruoka, lieb


Halvat hemmot ryssänmaan

leivän suusta vieb


Imbivaaran raunioilla

Kalev- pojat ahertaa


Tasaveron vainioilla

verot välttää naapurit


Poijat Suomen urhokkaat

Kelan, liiton laput täyttää


Aamu saapui, posti kulki 

Kela hylkäs, liitto selvitykset vaati


Paavon tukkaa riistäin

vaimo huusi:  

"Paavo parka, kovan onnen lapsi,  

Sauvaan tartu, herrat sinut hylkäs;  

Mieron tielle heti nyt, 

voi, miks isiä en uskonut!"