Tuosta vanhustenhoidosta on ollut viime viikkoina tuhansia kirjoituksia ja puheenvuoroja eri medioissa, mutta vasta tänä aamuna näin ensimmäisen järkevän kirjoituksen asiasta. Ja Osmo Soininvaaralta tietysti.

Seuraava hallitus on luultavasti punavihreäpinkkirkp leikattu mäyräkoirasikspäks, joten se avaa rajat ja nostaa pakolaiskiintiön 10. 000 suuhun (Kiinassa lasketaan suut väestölaskennassa) "huoltosuhteen korjaamiseksi".

Ne suut voitaisiin laskea myös pk- seudulla (Espoo, Helsinki, Vantaa), missä jo lähes 40% kelan perustoimeentulotuen saajista on ulkomaalaisia. Sillä alueella se työvoimapulakin on, mutta silti nämä kymmenettuhannet paperinsa kadottaneet kone(kivääri)insinöörit ottavat oleskelulupansa kirjaimellisesti ja syövät kolmen Oodin ja yhden Musiikkitalon verran suomalaisten verorahoja vuodessa.

Filippiineillä koulutetaan jostain syystä valtavasti sairaanhoitajia, joita on tälläkin hetkellä runsaasti työttöminä. Kalifornian sairaanhoitajista jo 20% on filippiiniläisiä, Israelissa heitä on 20. 000 ja arabimaissa puoliorjina jo yli miljoona.
Filippiineiltä olisi siis helppo värvätä muutama tuhat käsiparia (ei suuta) suomalaista vanhustenhuoltoa paikkaamaan. Ruotsin tapaan 1.5 vuoden lisäkoulutus ja valtio voisi maksaa 50% palkkatukea kunnille. Kielikoulutus ja  -testit joustavasti, koska jotkut voivat oppia (itseopiskella)  riittävän määrän suomea jo muutamissa viikoissa tai kuukausissa. 

Nämä ahkerat filippiiniläiset nimenomaan haluavat asua ryhmäkodeissa ja tehdä mahdollisimman paljon työtä, koska tuloillaan he haluavat elättää perheensä ja sukunsa siellä kotimaassa. Silti heille pitää tietysti tarjota mahdollisuus ja heitä pitää houkutella jäämään kokonaan.

Näin siis, jos ollaan ihan  tosissaan hakemassa ratkaisua polttavaan ongelmaan.

Vanhustenhuollossa puhutaan aina vain mummoista, koska keskimäärin 5 viikkoa enemmän työtä vuodessa ( 3 vuotta 30 vuodessa!) tehneet vaarit ovat suuremman työmäärän ja naisten tasa- arvoon keskittyneen sosiaali- ja terveydenhuollon ansiosta jo autuaammilla metsästysmailla. Ruotsissa miehet ja naiset elävät yhtä pitkän elämän, koska heillä on yleinen ja yhtäläinen tasa- arvo.

Kiina valmistaa jo saman verran sähköautoja kuin koko muu maailma yhteensä. Jopa tuhannella eurolla saa kiinalaisen lava- auton, mikä on hyvä asia Afrikan kehitystä ajatellen. Ensin Kiina sähköistää Afrikan ja tuo sitten nämä halvat sähköautot! Ei ole samoja turvajuttuja kuin 30. 000 euron länsiautoissa, mutta mitä helevettiä mopon vauhdilla ( 60km/h) sellaisilla tekeekään. Nyt on jo kehitetty auton runkoihin integroituja aurinkopaneeleja, joten pian neekerin auto latautuu ajon aikana.

Nuorena minä muuten jouduin Helsingissä kymmenien ihmisten joukkotappeluun ravintolassa ja sinne saapui ilmeisesti useampikin poliisipartio sotkua selvittämään. Minutkin lyötiin rautoihin ja oikeus määräsi maksettavakseni 6. 000 markan sakot. Nyt poliisi sai 10. 000 euron sakot, kun pistivät rautoihin kaksi etnisesti parempaa naista ( neekeriä ). Se on sitä monikulttuurisuutta. Apartheidia taas on se, kun Israelin juutalainen antaa arabille takaisin. Kannattaa hankkia Tikkurilan värikartta joka kotiin ja opetella tuo uusi terminologia, koska nykyään jo yhdestä "ählämistä" lentää raastupaan. Lyökää ja solvatkaa sen sijaan  lestadiolaisia, sitä pientä porukkaa ei tarvitse Suomessa sääliä!

Minulla on Nelson Mandelan "Pitkä tie vapauteen" -elämäkerta kirjahyllyssäni ja olen tietysti lukenut sen. Olin myös paikalla Helsingin työväentalolla Mandelan vieraillessa Suomessa, joten kunnia niille joille kunnia kuuluu ja kela hoitakoon ne muut.