Minä olen jo vuosia kutsunut vasemmistoliittoa pinkkivihreiksi, mutta en minäkään sentään uskonut että heidän uudeksi logokseen tulisi vaaleanpunainen käki ( gök, pakkoruåtsi ).

3946085.jpgcef1456c-524c-44b5-a836-9f4d6c91732b_l.j

Tuo pinkki viittaa tietysti feminismiin, kuten se on myös naisten ja tyttöjen ehdoton lempiväri. Pinkiksi muuttunut punainen vasemmistokin tarkoittaa enää ainoastaan femakkojen vasenkätisiksi menneitä sukupuolisia mieltymyksiä.

Käki taas viittaa tämän uudistuneen puolueen historiaan. Li Andersson halusi aikoinaan poliitikoksi ja hänen ehdoton suosikkinsa oli tietysti vihreät. Siellä oli kuitenkin jo ennestään sellaiset määrät kaikenlaisia friikkejä, että Li ei olisi erottunut mitenkään tuosta papukaijalaumasta.

Näin ollen Li käänsi katseensa Vasemmistoliiton harmaaseen ja miesvaltaiseen varpuslaumaan, missä naaraspuoliselle käelle oli tilausta jo naiskiintiönkin takia. Sen jälkeen Lin perässä tulleet femakonpoikaset kuoriutuivat demokratioistaan ja kierittivät koko harmaan varpuslauman pesästä ulos.

Missään puolueessa jäsenistö ei ole vaihtunut niin paljon ja niin nopeasti kuin Vasemmistoliitossa, totesi Li  Andersson jossain tv- ohjelmassa. Noin pervo lausunto aiheuttaisi valtaisan kohun jonkun miespuolisen puoluejohtajan lausumana.

Li Andersson kirjoitti  2013:

  • Ensi vuonna suunnataan puoli miljardia Helsinki-Vantaan laajentamiseen, asuntojen rakentamiseen sekä teiden ja ratojen kunnossapitoon, eli miesvaltaisille rakennusaloille. Tämä on osoitus siitä, miten tärkeässä elvytyskeskustelussa huomio suunnataan aina miesvaltaisiin teollisuus- ja rakennusaloihin. 

Ja tuon lausunnon aikaan sentään 60% rakentajista kannatti Vasemmistoliittoa, mutta ymmärrettävistä syistä luku lienee nykyisin jotain 0. 6 %.