Lappalaistytön juhannustaika: laitetaan juhannusyönä kossupullo tyynyn alle ja aamulla sulhanen nukkuu vieressä, joskus jopa useampiakin!

City-marketissa myytiin australialaista härkää 188 euroa kilo! Myyjän mukaan tälle härälle oli juotettu olutta, sitä oli hierottu ja sille oli soitettu klassista musiikkia. Oluen ymmärrän mainiosti ja hieronta oli ilmeisesti jokin aussien thai-hieronnasta sonnille sovittama versio, mutta onpahan julmaa eläinrääkkäystä soittaa klassista musiikkia näpeimmillään kännissä olevalle elukalle!

Joutsenen väitetään olevan kumppanilleen uskollinen elämänsä läpitte, mutta onko riittävän suurta otantaa joutsenia seurattu kellon ympäri, kautta vuoden ja kaikissa tilanteissa? Papitkin kuvittelevat samaa ihmisistä, mutta nämähän säntäävät vieraisiin tilanteen vähänkin niin salliessa. Vai valehtelevatko papit tietoisesti vihkikaavaa luritellessaan ja eikö silloin olisi jo korkea aika laittaa joulupukit, papit ja joutsenet samaan koriin. Ja kaikille omena suuhun!

Olin pari viikkoa sitten viettämässä kaunista kesäpäivää pienellä saarella ja sen edustalla uiskenteli n.30 joutsenta samassa parvessa. Mitään muita vesilintuja en saaren ympäristössä havainnut, joten ilmeisesti tuo väittämä joutsenten harjoittamasta muiden lintujen pesien hävittämisestä pitää paikkansa. Nythän on taas virinnyt keskustelu joutsenkannan liiasta kasvusta ja sen mahdollisesta harventamisesta. Kummasti ovat taas luonnonsuojelijat ja metsästäjät sattuneet eri puolille väittelyssä. Tuollaiset asiat pitäisi jättää asiantuntijoille, mutta tuskinpa kukaan haluaa ilman pätevää syytä ruveta komeaa kansallislintuamme metsästämään.