Älkää menkö itään, siellä tehtaita vihataan, menkää länteen. 

 Noin sanovat konsultit Northvoltin akkutehtaan paikkaa pohtiville johtajille. Idällä he tarkoittavat Suomea ja lännellä Ruotsia. Northvolt on entisten Tesla- pomojen yritys ja se aikoo rakentaa jättimäisen 4. 000 miljoonan euron tehtaan Eurooppaan. 

Siinä olisi Suomellakin ollut tuhansien työpaikkojen sauma, mutta kun maineemme on mikä on.

Suomessa ulkomaisten yrittäjien pitäisi ensin saada vihreiltä ja vasurifeministivihreiltä kirjallinen lupa, eikä sekään vielä riitä, valituksia tulee varmasti. Ruotsissa tulee tietysti myös valituksia, mutta siellä ne käsitellään parissa kuukaudessa ja sikäläiset vihreät ymmärtävät työpaikkojen arvon. 

Suomessa valitusten käsittelyaika on vähintään vuosi ja vielä valitusajan jälkeenkin tulleiden valitusten käsittely voi pysäyttää rakentamisen vuosiksi. Näin kävi  Kalasataman jättimäisessä rakennusprojektissa ja työmaa seisoi 1- 2 vuotta.

Kataisen mäyräkoira- hallitus olisi jatkoon päästessään sulkenut Talvivaaran, mutta onneksi nykyinen Kolmen Leijonan Hallitus hoiti homman järjellä ja tuhansia työpaikkoja pelastettiin. Vielä eilisessä Pressiklubissa "Kaikkien Pissisten Äiti"  Ville Niinistö itki sulkemisen puolesta, eikä edes se saatu ulkomainen rahoittaja kelvannut hänelle.

Älkää menkö itään, siellä teitä vihataan, menkää länteen. Näin sanoi venäläinen upseeri juutalaisille, jotka etsivät sodan loputtua uutta turvapaikkaa ( Schindlerin lista ).