Taas on sen jokavuotisen suuren Palkkavalheen aika. Pauli Sumanen on aikaisempina vuosina hyvin ansiokkaasti kumonnut tämän väitteen naisten huonommista palkoista. Hän on ilmeisesti jo kyllästynyt aiheeseen, joten minun on nyt noustava blogille näiden sairaanhoitajien ja naisopettajien tapauksessa.

Vertailen nyt omaa rakennusalaani yleisimpiin naisten ammatteihin, koska sitä sarkaa minä olen koko elämäni kyntänyt.

Rakentajat tekevät 320 tuntia ja siis kahdeksan viikkoa enemmän töitä vuodessa kuin terveys- ja sosiaalipalveluiden työntekijät. Rakentajat tekevät 444 tuntia ja siis yksitoista viikkoa enemmän töitä vuodessa kuin koulutusalan työntekijät. Majoitus- ja ravitsemustoiminta, palvelutoiminta, taiteet, viihde, virkistys ja useimmat naisten ammatit mahtuvat tuohon samaan haarukkaan.

Näiden naisvaltaisten alojen palkat ovat aivan hyvää pohjoismaista tasoa, joten niihin ei voida enää tehdä verorahoilla 15- 20 % korotuksia. Koska Suomi ei ole öljyvaltio. Pitäisikö siis rakentajien ja muiden miesvaltaisten alojen palkkoja laskea 15- 20%, jolloin miehet ansaisisivat 6- 9 € tunnissa! Koska näillä tehdyillä työtuntien määrillä ja palkkojen laskutavalla ainoastaan näin voidaan saada naisten huutama palkkatasa- arvo.

Tämänkö takia meille on tuotu 70. 000- 100. 000 virolaista, puolalaista, latvialaista, ukrainalaista, etc halpatyöntekijää, jotka ansaitsevat juuri tuon 6- 9 € tunnissa. Heidän asuntonsa, perheensä ja elämänsä ovat kuitenkin edelleen siellä heidän kotimaassaan, missä elinkustannukset ovat 30- 60% halvemmat kuin verohelvetiksi muutetussa Suomessa.

Suomen rajat lyötiin koronan takia kiinni, mutta silti Makedonian Skopjesta lennätettiin tuhansia koronatautisia halpatyöntekijöitä Turun telakalle töihin. Opetusministeri Li Andersson siinä kuritti ja rankaisi oman kotikaupunkinsa työväenluokkaa.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202020-11-01%201455

Naisilla