Ruotsalainen kansanpuolue (Rkp) harkitsee nimenmuutosta imagoansa parantaakseen. Tämä puolue on profiloitunut voimakkaasti maahanmuuttoa suosivana ja ovathan he itsekin tänne meren yli tulleet. Etelä- Afrikassa valkoisia kutsutaan buureiksi (buuri= maanviljelijä) ja samalla tavallahan nämä Ruotsin kuninkaalta ratsutiloja saaneet ruotsinkieliset tulivat Suomeen maata viljelyttämään.

Kaikki maahanmuuttajat yhteen keräävän puolueen nimeksi sopisi mainiosti Satakielipuolue, Näktergalpartiet. Suomenkielinen lyhenne Skp tietysti kalskahtaa vähän korvaan, mutta Satojen kielten demokraattinen liitto (Skdl, äskoodeeällä) ei kuulosta yhtään paremmalta. Tämä vahva puolue tietää valtaväestölle lisää pakollista uusien kielten ja kulttuurien opiskelua, mutta mitäpä sitä suomalainen ei suvaitsevaisuuksissaan tekisi.

Ruotsissa huolestuttiin aikoinaan liian suureksi kasvavasta suomenkielisten määrästä, koska näille olisi pitänyt järjestää aina vain  enemmän kalliita omakielisiä palveluja. Niinpä he antoivat Pohjois- Ruotsissa puhutulle Meän kielelle virallisen vähemmistökielen aseman.Samalla tavalla meilläkin voitaisiin vähentää suomenkielisten asemaa antamalla Suomen  tornionjokilaaksossa puhutulle"meän kielelle" virallisen kielen asema. Aivan täsmälleen sama asia. Samoilla perusteilla voitaisiin tietysti antaa oman kielen asema kaikille suomenkielen murteille, mutta siinä taitaa  jo "liberaaleilla" ruotsinkielisilläkin tulla järki vastaan.

Asiasta toiseen. Kylmä talvi ja vahvat jäät ovat sotkeneet evoluution kehitystä Korkeasaaressa. Ensin karkasi ahma ja nyt oli kettu tappanut 15 flamingoa. Eikä ollut saaren oma katselukettu, vaan jäitä pitkin tullut villikettu. Tämä ketun yöpala taitaa olla kaikkien aikojen kallein ateria Suomessa, kun ajattelee mitä uusien flamingojen rahtaaminen Afrikasta tulee maksamaan. Eläintarhan tiedottaja väitti jo hädissään heille ilmestyneen kaksi uutta kirahvia, mutta poliisi totesi niiden olevankin nuo kaksi Vantaalta varastettua nosturia. Jäitä pitkin ajettu nekin. Karannut  ahma tosin saatiin kiinni läheisestä saaresta, mutta onko sekään nyt se sama ahma. Muranen ei päässyt ehdonalaiseen vapauteen, joten ei se hän ainakaan voi olla.