Ruotsissa on taas jo monta päivää ennen uuttavuotta tullut satoja hälytyksiä holtittomasta rakettien ammuskelusta ja paukkupommien heittelystä. Se on ollut maassa jo vuosia todellinen ongelma ja siellä on pohdittu jopa ilotulitusrakettien kieltämistä kokonaan.

Tosin Malmön kaupunki on jo virallisesti lopettanut joulun juhlimisenkin ja vain muslimien pyhää Eid- juhlaa vietetään komeasti kaupungin johdolla ja verovaroilla.

Kaikki sonta siirtyy kuitenkin ajan myötä Suomeenkin, sitä sain tänään maistaa itsekin. Kävin nimittäin tuossa viiden kilsan päässä mamu- lähiössä kaupoilla ja "monikulttuurisuus" tuli melkein silmille.

Tein kauppakeskuksen Veikkaus- Pelaamossa ravipelejä, seurasin lähdöt kirjaston netissä ja aina voitettuani kävin tietysti tekemässä lisää vetoja. Jossain vaiheessa kävin kirjaston yläpihalla ja siellä 10- 15 murros- ja teini- ikäistä mamu- nuorta ampui jo raketteja ja heitteli paukkupommeja.

Huomautin tietysti heille kovalla äänellä sen olevan sallittua vain aattona ja häiritsevän minua ja etenkin lähiseudun koirat omistajineen ovat paniikissa. Siitähän nämä pikku- Hamasit oikein loukkaantuivat ja alkoi törkeyksien huutelu ja käsimerkkien näyttely. Olen heidän isoisiensä ikäinen, mutta se heidän vanhempien ihmisten kunnioituksensa kuuluu vain Kalifaatin Kela- veteraaneille.

Lähes pari tuntia huomasin heidän porukassaan tuijottavan minua vihaisesti ja ilmeisesti suunnittelevan jotain pääni menoksi. Ja aina ohi mennessään huudeltiin ja rivot käsimerkit heiluivat. Kauppakeskuksessa on kuitenkin kameroita joka puolella ja vartijat seuraavat näytöiltä tapahtumia. 

Jossain sivummalla olisin varmasti saanut rakettisateen niskaani ja tuhansien asteiden kuumuudesta jopa pahatkin palovammat.

Ruotsissa ammutaan aivan yleisesti raketteja suoraan ihmisiä päin ja se on valtavan hauskaa. Samoin rakennuksia syttyy palamaan ja autot saavat kalliita vaurioita.

Joitakin vuosia sitten Ruotsissa oli vanha kartanorakennus muutettu yksin tulleiden lasten (miehiä 16- 30v) vastaanottokeskukseksi. Ennen uuttavuotta nämä lapsoset saivat sitten päähänsä ammuskella raketeilla isoa piharakennusta. Se syttyikin sitten heidän riemukseen tuleen ja palokunta tuli poliiisien saattelemana paikalle. Nämä jäivät kuitenkin parin sadan metrin päähän seuraamaan tilannetta, koska eivät halunneet provosoida lapsosia, jotka olisivat silloin polttaneet myös päärakennuksen!