YLE on huolestunut jengiväkivallan uutisoinnista ja nyt se artikkelissaan heittää oikein sakean sumuverhon ongelman päälle.

Rinne kertoo, että Suomessa toimii 11 katujengiä pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Jäseniä niissä noin 200. Rinteen mukaan yli 90 prosenttia jäsenistä on täysikäisiä ja 95 prosenttia heistä nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia.

Ylen haastattelemat nuoret ovat kuitenkin melkein kaikki tummahipiäisiä maahanmuuttajien lapsia, joilla ei ole mitään pelkoa ryöstetyksi joutumisesta. Kuvakollaasi antaa vaikutelman, että juuri nämä olisivat mahdollisia uhreja. Vaikka nimenomaan vain he voivat liikkua huolettomasti iltaisin ja öisin kaupungilla.

Olen seuraillut tuota Ruotsin SVT: n sarjaa Ohuella langalla, joka kertoo Malmön poliisin toiminnasta. Aivan kuin ”sattumalta” se hyvä poliisi on muslimitaustainen Khalid ja huumeita käyttävä ja kaikin tavoin epäluotettava huono poliisi on juutalaistaustainen nainen. Olisivatpa roolit toisinpäin, niin SVT: n talo olisi räjäytetty, eikä sarjaa olisi voitu esittää.

Suomessa ollaan menossa Ruotsin suuntaan ongelmien peittelyssä ja sitten lopulta on pakko ottaa tiukka Tanskan malli.

Israeliin on tulossa uusi hallitus, joka voi sittenkin muuttaa maan linjan Ukrainan suhteen. Siis sotilaallista apua varsinkin iranilaisten ohjusten ja droonien torjumiseen. Israelin ilmavoimat on jo kerran näyttävästi tuhonnut venäläisellä (NL) kalustolla (ja lentäjillä?) varustetun Syyrian armeijan vuonna 1982 Bekaan laaksossa.

Israelissa Artsav 19- operaatiota pidetään maan ilmavoimien parhaana suorituksena. Laitan tähän tiivistelmän pitkästä jutusta.

Libanonin alueelle Israelin rajan viereen syntyi itsenäinen terroristi "tasavalta", joka sai nimen "Fatahland”. Neuvostoliitto otti haltuunsa Arafatin terroristien aseistuksen, henkilöstön koulutuksen ja poliittisen suojan. Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan palestiinalaisten saamat venäläiset aseet riittäisivät aseistamaan 500 000 miehen armeijan.

Palestiinalaisten takana seisoi Syyrian armeija, joka oli täysin varustettu venäläisillä aseilla ja jota kontrolloivat tuhannet venäläiset "sotilaalliset neuvonantajat". Tuhannet venäläiset upseerit hallitsivat Syyrian joukkoja kaikilla tasoilla - pattereista ja yhtiöistä Syyrian puolustusministeriöön.

Syyrian joukkojen Libanonissa ryhmittymään kuului neljä ilmapuolustusprikaatia, jotka oli varustettu venäläisillä ilmatorjuntaohjusjärjestelmillä (SAM) "Kvadrat", S-75M "Volga" ja S-125M "Pechora". Yöllä 9.–10. kesäkuuta 1982 Libanonin alueelle tuotiin lisäksi 82. sekailmatorjuntaohjusprikaati ja kolme ilmatorjuntatykistörykmenttiä. Nyt Libanonissa oli 24 Syyrian ilmatorjuntaohjusdivisioonaa vuonna 1982. tiheä taistelujärjestys, jonka pituus on 30 km rintamalla ja 28 km syvä. Venäläisten sotilasasiantuntijoiden mukaan näin tiheää ilmapuolustusohjus- ja tykistöjoukkojen keskittymää ei ollut missään päin maailmaa, joiden päätarkoituksena oli peittää Syyrian joukot Libanonin Bekaan laaksossa, johon oli keskittynyt vähintään 600 panssarivaunua.

Ensimmäistä kertaa maailmassa israelilaiset käyttivät laajasti miehittämättömiä tiedustelukoneita. Tunti ennen iskua israelilaiset aloittivat passiivisen elektronisen häirinnän asettamisen 150-200 kilometrin rintamaan; 12 minuutissa - voimakas häiriö viestintäjärjestelmiin ja ilmapuolustusjärjestelmien hallintaan; 5-7 minuutissa - suuritehoiset aktiiviset häiriöt, jotka tukahduttivat vihollisen tutkatiedusteluvälineet.

10-12 minuuttia Syyrian asemiin tehdyn ohjushyökkäyksen jälkeen noin 100 lentokonetta iski ja tuhosi täysin Syyrian ilmapuolustuksen.

Samaan aikaan Libanonin taivaalla oli käynnissä suuri ilmataistelu. Molemmilla puolilla siihen osallistui noin 350 lentokonetta. Kaikkiaan syyrialaiset menettivät 82 MiG-21-, MiG-23- ja Su-22-lentokonettaan ilmataisteluissa 7.-11. kesäkuuta. Israel ei menettänyt yhtään konetta.

Libanonilainen Diyab Abu Jahya, tämän ilmataistelun silminnäkijä, kuvailee Syyrian lentokatastrofia seuraavasti:
"Kaikki katsoivat ylös ilmaan. Katsoin myös ylös - ja näin yhden henkeäsalpaavimmista nähtävyyksistä, jonka olen koskaan nähnyt. Suoraan päämme yläpuolella puhkesi satojen lentokoneiden ilmataistelu. Israel pommitti Bekaan laaksoon sijoitettuja syyrialaisia ​​ohjuksia, ja nyt syyrialaiset hävittäjät yrittivät estää israelilaisia ​​tuhoamasta Syyrian ilmapuolustuksen jäänteitä.
Hyvin traaginen kuva avautui silmiemme edessä. Israelin hävittäjät ampuivat alas Syyrian koneita yksitellen kuin kärpäsiä, ja maatuki oli turhaa”.

Mielestäni tuon laittamani linkin kirjoitus oli historiallisesti mielenkiintoinen, joten sen vuoksi laitoin sen nähtäville.