Suomeen on tullut jo 40. 000 Ukrainan pakolaista ja talven saapuessa heitä tulee varmaan kymmeniä tuhansia lisää. Sodan takia suuria alueita Ukrainasta on ilman sähköä, kaasua, vettä ja siis täysin asuinkelvottomia.

Näin suuren pakolaismäärän tulo ei kuitenkaan huoleta Suomessa ketään, vaan nämä naiset ja lapset otetaan avosylin vastaan. He ovat muuttaneet tasaisesti ympäri maata ja heidän sopeutumisensa, työllistymisensä ja käytöksensä on aivan esimerkillistä.

He menevät mihin tahansa töihin ja heidän perheidensä miespuoliset jäsenet ovat jääneet puolustamaan kotimaataan. Siinä voidaan puhua todellisesta ylpeydestä ja kunniasta.

Päinvastoin kuin muslimipakolaiset, joista 90% on nuoria miehiä ja joista suurin osa viettää koko elämänsä jouten suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. Ja joiden rikollisuus on sata kertaa suurempaa kuin suomalaisten.

Tässä taas tyypillinen esimerkki Ruotsista. 23- vuotias muslimimies houkutteli 13- vuotiaan tytön maaseudulta Göteborgiin ja nyt tyttö on ollut jo viikon kadoksissa. Tuo mies oli moninkertainen lapsenraiskaaja, joka pääsi keväällä ehdonalaiseen, vaikka hänellä oli vielä vuosi vankeutta jäljellä. Tuollaisia tapauksia on Ruotsissa tuhansia vuodessa, joten tytöt ja naiset ovat vähentäneet liikkumistaan ulkona.

Suomeen tulleista ukrainalaisista suuri osa varmasti jää lopullisesti maahan, koska Ukraina tulee olemaan pitkään raunioina, vaikka sota loppuisi välittömästi.

Muutama viikko sitten minulla oli tilaisuus keskustella erään n. 35- vuotiaan ukrainalaisen naisen kanssa. Hän ei osannut englantia, mutta käytti näppärästi Googlen käännösohjelmaa ja opetti sen käytön minullekin. Näin he pärjäävät ilman tulkkeja ja muita kalliita palveluja Suomessa. Esittelin hänelle tässä blogissani olevia Slava Ukraini- kuvia ja sain kauniit kiitokset.

Jos olisin ajautunut juttusille musliminaisen kanssa, niin olisi tarvittu arabian kielen tulkki ja kulttuuritulkki. Nämä molemmat olisivat sitten huutanut suut vaahdossa, ettei minulla ole mitään oikeutta puhua musliminaiselle. Ja minut olisi tapettu heti siihen paikan päälle, naisen suku olisi tappanut minut myöhemmin, tai olisin joutunut loppuelämäni piileskelemään väärällä nimellä Inarijärven takaisessa erämaassa.