Kymmenen päivää sitten ihmettelin hallituksen taannoista päätöstä korottaa parturi- kampaajien ja muiden käsityöläisyrittäjien arvonlisäveroa kertalaakilla yli 10 %. Se kun sai vuodessa 1300 kampaamoalan yrittäjää pistämään pillit pussiin.

Tänään aamukävelyllä huomasin sitten naapurustooni ilmestyneen virolaisen parturi- kampaamon. Se nimenomaan mainosti kansallisuudellaan ja ikkunoiden mainosteippien runsaista kielioppivirheistä päättelin nekin väsätyn Virossa.

Vakioparturillani oli vuoden tai pari virolainen nainen tuolinvuokraajana. En minä tiedä maksoiko se veroja mihinkään, en minä voinut siltä papereita kysellä, suhisi tämä ahkera yrittäjänainen minulle Eestin pääskysen lennettyä pois.

Viroon rekisteröity yritys todennäköisesti on tuo uusikin, verot maksetaan sinne ja täällä käydään vain viikot töissä. Ja jos Suomen viranomaiset löytävät papereista puutteita, niin sitten tuodaan uudet paperit. Ilmeisesti taas yksi elinkeino karkaa Suomen verottajalta ja sitä ruvetaan hoitamaan ulkomailla asuvien työntekijöiden ja ulkomaisen yrityksen toimesta.

Menkää Suomen parturit ja kampaajat Norjaan päitä leikkomaan, siellä on isoja päitä. Näin saattaisi eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma todeta alan valituskunnalle.

Tällä menolla Suomea hallitsee melko nopeasti jokin Troikka, mutta mikä Troikka? Onko se Saksalaisen johtama Troikka, kuten Kreikassa, vai onko se kotimainen Sipilän, Soinin ja Rinteen Troikka.

Vaalipaneeleiden kehonkielestä ja puheista päätellen pidän kyllä jo melko varmana demarien, persujen ja kepun hallitusta. Humpuukia! Älä höpötä! Täyttä humpuukia! tokaisevat Rinne ja Sipilä pääministeri Stubbille, mutta keskenään nuo kolme eivät arvostele toisiaan.