Raimo Ilaskivi pohtii itärajan turvallisuutta ja ehdottaa jopa miinakenttiä sinne. Se vanha ratkaisu olisi varmasti tehokas, mutta sen toteuttaminen ei vain onnistu näin rauhan oloissa.

Käsittääkseni itärajalla kulkee nyt kaksimiehinen partio vähintään kerran, mutta ehkä parikin kertaa vuorokaudessa läpi tietyn reitin. Tiukasti polulla pysyen ja ahkerasti Venäjän puolta silmitellen.

Junaratojen lähellä asuvat tietävät tarkkaan junien aikataulut ja sen takia he eivät koskaan jää junan alle. Venäjältä saattaa hyvinkin pian alkaa massiivinen pakolaisten virta Suomeen ja salakuljettajat tietävät tarkkaan rajamiesten kulkutiet ja - ajat.

Ne saattavat jopa soittaa Suomen hätänumeroon ja ilmoittaa rajamiesten tukikohdassa olevan tulipalo. Silloin  nämä uljaat itärajamme vartijat lähtevät oikein juoksunpötkää pelastamaan kalastusvehkeitään, läppäreitään ja muuta omaisuuttaan. Valtion omaisuuden palaminenhan on heille vain siunaus, koska sitten he saavat uudet ja paremmat tilalle.

Tätä pelkää Ilaskivi ja tätä pelätään kautta Suomen, aina Hangosta Petsamoon. Mutta minä sanon teille: Älkää peljätkö, sillä me olemme nyt Natossa.

Amerikasta on varmaan jo tullut miehiä siviilivaatteissa itärajalle; he arvioivat siellä olevia rakennuksia ja he katsovat tyytyväisinä autotiellä varustettua leveää rajalinjaa, sekä molemmin puolin käytännössä asumatonta rajavyöhykettä.

Pian lähikyliin tai kaupunkeihin tulee amerikkalaisten pieniä tukikohtia, joiden katolla olevat antennit ainoastaan paljastavat niiden olevan rajavalvonnan rakennuksia. Pieniltä lentokentän pätkiltä nousevat isot droonit ilmaan ja ne pystyvät kelluttelemaan jopa vuorokauden paikoillaan ilmassa kuuden kilometrin korkeudessa (vakio).

Ne näkevät kymmeniä kilometrejä Venäjän puolelle, eikä tukikohdan muutaman miehen tarvitse tuijottaa ruutua koko aikaa. Tietokoneisiin on syötetty jäniksen, ketun, karhun, jne, elukoiden kuvat ja tapa liikkua. Joskus rajan yli tulee yksittäinen ihminen, mutta silloin ruudulla saattaa lukea: Porokorven Akseli se vain tuli naimasta Venäjältä.

Vain lämpökameraan ilmestynyt ylimääräinen ihmisjoukko 10- 20 kilometrin päässä Suomen rajasta saa punaiset valot vilkkumaan. 

Silloin valvojat ryntäävät näytöille, pienempiä drooneja lähtee parvi ilmaan ja suomalaiset rajamiehet komennetaan pois saunasta. Venäjän puolelta tulevan ihmisjoukon saavuttua Suomen rajalle on siellä jo autoilla, mönkijöillä ja helikoptereilla tuotuna satoja sotilaita, kyynelkaasukranaatteja ammutaan rajavyöhykkeelle ja niitä kranuja pudottelevat myös droonit. 

Myös pippurikaasua syydetään maahantunkeutujien naamalle ja tuhannet videot välittävät näiden tuskasta vääristyneet ilmeet kaikkialle arabimaihin, Pietariin, Afrikkaan ja Afganistaniin. Juha Sipilän valheellinen lupaus luovuttaa talonsa partaukoille sai tuhansia lähtemään Suomeen, mutta tämän itärajan jumalaisen näytelmän nähneet purkavat nopeasti huumereppunsa ja menevät töihin siellä omissa kotimaissaan.