Eilenkin 14 Israelin armeijan sotilasta ja muutama siviili haavoittui Hizbollahin iskussa armeijan tukikohtaan Libanonin rajalla. Kuten lähes joka päivä.

Hizbollahilla ei ole mitään sidettä palestiinalaisiin, ne ovat alkuperäisiä libanonilaisia ja tunnustavat eri uskonhaaraa kuin palestiinalaiset. Hizbollah on vain Iranin rahoittama ja aseistama välikäsi, joka Iranin käskystä käy sotaa Israelia vastaan.

Ne edustavat shialaisuutta ja odottavat siis 12. apostolin paluuta, kun taas sunnilaiset Hamasin kannattajat odottavat 5. apostolin paluuta. Olisihan onnellista ja suvaitsevaista, jos toinen odottaisi 6. apostolin ja toinen 9. apostolin paluuta, koska silloin ne voisivat apostolia kääntämällä olla onnellisia vuoropäivin. 

Israelissa tehdyn mielipidemittauksen mukaan 74% kansasta ei nyt haluaisi iskua Iraniin. Koska Gazan sota ja Libanonin rajasota sitovat armeijaa jo liikaakin. Kaiken huipuksi iranilaiset, irakilaiset shia- militiat ja Hizbollah ovat linnoittautuneet jo Golanillakin aivan rajan pintaan.

Lisäksi venäläisetkin ovat pystyttäneet Golanille omia rakennelmiaan, vaikka ne aiemmin Israelin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan estivät noita edellä mainittuja ryhmiä tulemaan 80 km lähemmäksi Israelin rajaa.

Tuo länsilehtien itku ja parku palestiinalaisista pakolaisista on suorastaan naurettavaa, jos tuntee vähänkin Lähi- idän tilannetta. Tälläkin hetkellä siellä on kymmeniä miljoonia pakolaisia ristiin rastiin eri maissa ja monet ovat olleet sitä jo kymmeniä vuosia.

Montako Karjalan pakolaista Suomessa on, voidaan kysyä ja se toinen katsoo ihmeissään. Palestiinalaisten ja karjalaisten evakot alkoivat kuitenkin samaan aikaan (1945 ja 1948).

Tänään Turkin presidentti tapaa Hamasin johtaja Ismail Haniyyan ja he keskustelvat Palestiinan valtion perustamisesta ja juutalaisten kaupunkien, kylien ja huoneiden jakamisesta arabeille.

Samaan aikaan Turkki ja Iran pommittavat lähes päivittäin 40 miljoonan kurdin asuinalueita, eikä meidän länsilehdistömme edes noteeraa niitä uutisia. Kurdit vaativat ainoastaan oman valtion perustamista niille syrjäisille alueille, joilla he ovat asuneet jo tuhansia vuosia.

Irakissa ja osissa Syyriaa kurdeilla on jo itsehallinto, koska näiden maiden armeijat eivät vain pysty kukistamaan kurdien joukkoja. Jossain dokumentissa amerikkalaiset sotilaat kertoivat Irakin kurdialueen olevan ainoa paikka Lähi- idässä, missä he voivat liikkua ilman luotiliivejä.

Sitä voi verrata vaikkapa Malmöön, missä kaupungin kerrotaan täyttyvän raskaasti aseistetuista poliiseista Euroviisujen ajaksi. Ja monissa Ruotsin kaupungeista on aivan tavallista nähdä muslimitaustaisten "pakolaisten" kulkevan joka päivä luotiliiveissä. Vaikka juutalaiset ovat jo paenneet maasta!