Kuusitoistavuotias poikani on etsinyt kiivaasti kesätöitä, mutta ei ole löytynyt hänelle, ja vain harvoille hänen lukiokavereistaankin. Kengännumero 46, pituutta 180 cm ja koko ikänsä jotain urheilua harrastanut nuori mies ei kelpaa kaupungille, eikä yksityisille yrittäjille. 

Poikani on tyypillinen hyvän suomalaisen päivähoidon ja peruskoulun kasvatti; ei tupakoi, ei kiroile, käytös esimerkillistä ja vapaa- aika kuluu kavereiden kanssa mopoillen ja urheillen.

Ainakin nuo kuntien kesätyöt pitäisi pilkkoa vaikka muutaman viikon mittaisiksi, jotta mahdollisimman moni nuori pääsisi tienaamaan omaa rahaa. Kuntaliitoskunnissa on kuitenkin 5 vuoden irtisanomissuojan takia jo niin suuri ylimiehitys, etteivät ne ota ollenkaan kesätyöntekijöitä.

Moottoripyöriä ostavat enää keski- ikäiset miehet ja skoottereita ja mopoja rekisteröidään vain murto- osa viimevuotiseen verrattuna, näin uutisoitiin eilen. Kyllä nuoriso haluaisi edelleenkin mopoja, mutta rahat vain ovat loppu koko valtakunnasta.

Nuorisotakuun toteutumiseen ei usko enää kukaan ja näin meillä on taas yksi uusi tyhjä takuu kaikkien hoito- ja käsittelytakuiden päälle. Silti vihreiden Tarja Cronberg ehdotti, että ensimmäisenä otettaisiin 50. 000 espanjalaista nuorta tätä suomalaista nuorisotakuuta nauttimaan! Missä ihmeen maailmassa nämä ihmiset elävät!

Suomen yliopistosairaalat ja koko muu terveydenhoitokin virittäytyvät vain palvelemaan venäläistä terveysturismia.

Olen jo vuosien ajan käynyt vaihdattamassa hallitsemaani firman autoon renkaat samalla korjaamolla. Ennen siellä oli suomalaisia harjoittelijoita tasaamassa tätä ruuhkahuippua, mutta tänä keväänä nekin olivat jo virolaisia. 

Sama kaikkialla; partureiden vuokratuolit (oman kantapaikkanikin) ovat menneet jo suurelta osin virolaisille, koska korotettu alv- vero tappoi suomalaisen pienyrittäjyyden silläkin sektorilla. Sekin veronkorotus tuottaa lopulta vain moninkertaisesti tappiota yhteiskunnalle.

On tämä niin ääretöntä!