Kuudessa vuodessa miesvaltaisesta teollisuudesta on hävinnyt 55 000 työpaikkaa. Tuorein tilanne on FNsteelin konkurssi, jossa katkolla voi olla 450 ihmisen työpaikka Hangossa ja Kemiönsaarella Taalintehtaalla. Miehiä kehotetaankin nyt siirtymään hoiva- alan ammatteihin. Esimerkiksi terveys- ja sosiaalipalveluihin on syntynyt kuudessa vuodessa 41 000 uutta työpaikkaa. 

 

Tämähän olisikin muuten valtavan hieno neuvo, mutta kun se on käytännössä täysin mahdotonta. Nuo miesten kadonneet työpaikat kun sijaitsivat vientiteollisuudessa ja niillä tuotteilla saatiin rahaa ulkomaisten tavaroiden ostoon, sekä heidän verorahoillaan maksettiin noiden julkisen sektorin naisten palkat.

 

 Pian katoavat nuo naisvaltaisille sosiaali- ja terveyspuolelle syntyneet 41 000 uutta työpaikkaa ja lisäksi sieltä katoaa vielä 100 000 vanhaakin työpaikkaa.

 

Viisimiljoonainen kansa ei voi elää vain toistensa perseitä pyyhkimällä. Varsinkin, kun perunasta lähtien kaikki ruoka ja kiiltävät esineet pitää tuoda ulkomailta. Ei tuon tajuamiseen tarvitse kummoinen kansantaloustieteilijä olla.

 

Lisäys 29.06.2012 : Näitä lomautus- ja lopetusuutisia tulee monta päivässä: tänään Salo, Veikon Kone, UPM etc.