Minulla oli tänään tarkoitus kehua Ylen eilen esittämää ranskalaista dokumenttia Jerusalemista, mutta Ylen narttulauman uskomatonta rimanalitusta on pakko kommentoida ensin. 

Ylen vetysuperoksidilla hiuksensa valkaissut ja siten kaikkiin virkoihin monien sänkyjen kautta pätevöitynyt toimittaja Sanna Savikko oli raahannut studioonsa muusikko Samae Koskisen, joka "lauluissaan" kertoo Suomen olevan täynnä natseja ja pahimpia natseja ovat perussuomalaisten naisministerit.

Tuossa ei ole enää mitään piilo- tai kaksoisvaikuttamista, vaan se on suoraan kuin Putinin oksennusta. Olisipa samanlainen haastattelu ilman kritiikkiä tehty Marinin hallituksen naisministereistä ja pikkuportto Sanna Savikko olisi saanut välittömästi potkut.

Narttu ja portto ovat vielä lieviä ilmaisuja, kun yli puolta miljoonaa ihmistä edustavia PS: n naisministereitä verrataan Hitlerin joukkomurhaajiin.

Eilen Yle esitti (vahingossa?) tämän dokumentin Taistelu Jerusalemista. Se oli harvinaisen tasapuolinen, verrattuna vaikkapa Ylen ja Hesarin suorastaan vääristeleviin juttuihin ja artkkeleihin. Kannattaa katsoa!

Oslon rauhansopimuksesta neuvoteltaessa Israelin pääministeri Ehud Barak oli valmis jakamaan Jerusalemin Israelin ja perustettavan Palestiinan valtion kesken, mutta Jasser Arafat vaati muslimeille koko kaupunkia. Jälleen kerran juutalaiset olivat valmiita vetäytymään hallitsemiltaan alueilta, mutta kun muslimeille mikään ei riitä.

Israel siis hallitsee nykyään koko Jerusalemia, paitsi Jordania hallitsee Al- Aqsan moskeijan aluetta. Muutama vuosi sitten tehdyn tutkimuksen mukaan Jerusalemin arabikauppiaista yli 90% haluaa kaupungin pysyvän Israelin hallinnassa.

Samoin joitakin vuosia sitten Israelissa käytiin kovaa keskustelua siitä, pitäisikö maan tuhansien moskeijoiden aamulla viideltä huudettava minareettien rukouskutsu kieltää. Minä heräsin kerran Marokossa siihen murhanhimoiseen ulvontaan viideltä aamulla, kun en tiennyt moskeijan sijatsevan aivan hotellin vieressä. Onneksi oli vielä puoli pulloa tequilaa jäljellä!

Dokumentissa esiintynyt arabinainen valitti tietysti koko ajan, mutta kertoi Jerusalemin juutalaisten ja arabien työskentelevän ja saavan hoitoa samoissa sairaaloissa. Ja arabeja on kaikissa mahdollisissa viroissa, aina johtoa myöten.

Länsirannan palestiinalaisilla ei ole koko Israelissa täyden liikkumavapauden takaavaa Israelin kansalaisuutta, eivätkä ne tule sellaista ikinä saamaankaan. Tänä talvena eräs arabimies murhasi kaksi israelilaista jossain päin Israelia. Nuori arabimies oli syntynyt Gazassa, mutta ilmeisesti hyvien palvelusten ja suositusten jälkeen hänelle oli vahingossa myönnetty Israelin kansalaisuus!