Ylellä on jälleen itkuinen juttu Irakin kurdista, joka on jo 8 vuotta hakenut turvapaikkaa Suomesta. Hakenut 3 kertaa ja valittanut kaikista kielteisistä päätöksistä monta kertaa jokaiseen oikeusasteseen.

Joissain hallinto- oikeuksissa jo yli puolet valituksista on turvapaikanhakijoiden asioiden turhaa vatkaamista, joten tärkeiden teollisuuslaitosten hakemusten käsittely ja käynnistäminen viivästyy ja siellä ovat monien miljardien investoinnit jäissä.

Hushiar Shawan tulee Irakin kurdialueelta. joka on maan turvallisin osa. Muutama vuosi sitten amerikkalaiset sotilaat kehuivat eräässä dokumentissa sen alueen olevan ainoa paikka Lähi- idässä, missä he voivat liikkua ilman aseita ja luotiliivejä.

Hushiar on "kadottanut" passinsa matkalla Suomeen, kuten käytännössä kaikki muslimipakolaiset. Suomalaiset tekevät vuodessa miljoonia matkoja ulkomaille, mutta heistä vain alle tuhat kadottaa passinsa. Samoin Ukrainan naisilla ja lapsilla on kaikilla passit ja muut dokumentit mukanaan.

Passin repiminen tarkoittaa ihmisellä olevan hämärä tausta ja epärehelliset aikomukset, minkä oleskeluluvan saaneet irakilaiset ovat totta totisesti jo osoittaneet.

Muutama vuosi sitten noita "paperittomia" oli Suomessa 5. 000, mutta nyt ainoastaan 3. 000 ahnasta suuta. Marinin hallituksen työllistämistä 70% sai "töitä"  julkisella sektorilla ja ilmeisesti nuo pari tuhatta saivat jotain leikkitöitä valtion palkkatuella. Sen jälkeen 80% heistä siirtyy Kelan patjoille makoilemaan ja 20% harrastaa jotain pizza- lättyjen leipomista tai kuljettelua.

Nuo 20% työllistä tarvitsevat myös noin 10. 000 euroa vuodessa erilaisia Kelan tukia, joten kyllä niitä työeläkkeitä on vaan leikattava. Tai sitten ei, koska meillä on vihdoinkin täysijärkinen hallitus!