Metsä Group ilmoitti perjantaina suunnittelevansa Kemiin 1,5 miljardia euroa maksavan jättitehtaan rakentamista vanhan sellutehtaan tilalle. Uusi Polar King -niminen tehdas on jopa suurempi kuin Metsä Groupin Äänekosken laitos, joka käynnistyi kesällä 2017.Uusi biotuotetehdas maksaisi 1,5 miljardia euroa. Se tuottaisi 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä muita biotuotteita.

Tuo sijoitus tietäisi Suomeen 2500 työpaikkaa ja 700 miljoonaa vientituloja. Sitä ei tiedotteessa mainittu, mutta jos hanke ei sovi Suomen "kestävän kehityksen ulkomuseopolitiikkaan", niin tehdas rakennetaan Ruotsiin tai muualle. Kannattaa myös muistaa, että tuollainen jättimäinen sellutehdas tuottaa myös valtavasti sähköä yli oman tarpeensa, ei Olkiluoto kolmosesta enää mitään tule. 

Solisaliratti Antti Rinne lupasi jo valtion tukea hankkeelle, mutta vihreiden Pekka Haavisto vastustaa. Lisäksi vihreille on kesäkuussa tulossa uusi puheenjohtaja, joka on varmasti nainen. Vihreät naiset vastustavat metsäteollisuuden lisäksi myös valtion tukea miesvaltaisille aloille. 

He haluaisivat valtion budjetista 1%, siis 110 miljoonaa lisää, joka vuosi kulttuuriin. Moni taiteilija ( kelvoton juopporetku, suom. huom.) kun joutuu tekemään tavallisen ihmisen töitä välillä ( aivan kauheeta ). Jokin laivaväylä Kemiin maksaa myös jopa kymmeniä miljoonia, millä rahalla saisi jopa tuhat uutta pakolaista ja monenlaista Kaarnaveneprojektia ja muuta hauskaa puuhastelua pk- seudun joutilaille.

Vihreiden hallitustie voi katketa (katkesiko jo?) hyvinkin lyhyeen, jos he suhtautuvat kielteisesti tuollaisiin tehdashankkeisiin. Suomi kun ei ole öljyvaltio, jolla olisi varaa menettää miljardeja sukupuolittuneen ilmastopissistelyn takia.

Tutkimuksen mukaan puolet suomalaisista haluaa perussuomalaiset hallitukseen, joten kansa haluaa leipää ja leivän päälle läskiä, ei sirkushuveja!