Saksalaiset ovat nyt rupeamassa valmistamaan puudieseliä, jota voidaan vielä kaiken lisäksi valmistaa jätteistäkin. Jos on kerran osattu jo iät ja ajat valmistaa äidinmaidonvastiketta, niin olisihan se helvetin ihme, ellei osattaisi valmistaa menoveden vastikettakin. Tämä lopettaisi öljyn tuonnin Venäjältä ja sieltä etsittäisiin entisaikojen tapaan lähinnä oman vaimon vastiketta.

Tervaa voisi myös ihan kuriositeettina ruveta Lapissa polttamaan ja myydä turisteille moottoriöljynä, ovathan ne aivan samanvärisiäkin. Kyseessä olisi silloin kuitenkin kertatuote, eli asiakas tuskin tulisi toista kertaa. Ja jos tulisikin, niin ei se ainakaan samalla autolla tulisi.

Tuo puudieselin valmistus tarjoaa loistavat mahdollisuudet Suomen kuolevalle paperiteollisuudelle. Myydään paperikoneet Venäjälle ja ruvetaan laajamittaisesti valmistamaan paremman katteen antavaa puudieseliä. Voi venäläinenkin ruveta opettelemaan itse paperinvalmistusta, kun on niiden puutulliensa kanssa jo vuosia melskannut. Korkean mieskuolleisuutensa takia joutunevat pian ottamaan käyttöön myös puukullit.

Laittamalla tuota luontoystävällistä vauhtivettä myyvien huoltamoiden kyltteihin käpy logoksi annettaisiin viimeisenä kansanryhmänä käpykaartilaisillekin epäsuora tunnustus vakaumuksellisuudestaan. Suomen hevonen ja kaiken maailman ruuna reippaat ovat saaneet omat patsaansa ja paikkansa niin Suomen historiassa kuin valtiopäivilläkin, joten eikö olisi jo korkea aika muistaa myös todellisia sodastakieltäytyjiäkin. Tornionjokilaakson runsaslukuinen käpykaartilaisjoukkohan kieltäytyi menemästä viereisen joen yli Ruotsin puolelle turvaan, koska sitä olisi voitu pitää osoituksena pelkuruudesta. Jäivät mieluummin omaan maahansa ohranan jahdattaviksi ja moniahan tapettiinkin.