Seuraava pääministeri voi olla Antti Rinne ja sitten alkaa taas kova hösöäminen Helsingin alla kiepin tekevästä Pisararadasta. Se oli Antti Rinteen suuri unelma ja pääministerinä hän saisi siihen tukea Jan Vapaavuorelta, Anni Sinnemäeltä, vihreiltä ja Vasemmistoliiton kaapanneilta Kallion lesboilta ja jihadisteilta.

Tuon Pisararadan kustannusarvio on jo nyt 1.900 miljoonaa ja lopullinen hinta varmaan jotain 2.500 miljoonaa. Sen tuomaan mitättömään hyötyyn nähden siis aivan järjetön. Nämä pk- seudun hankkeet pitäisi tarkastuttaa ensin EU- saksalaisilla, samoin kuin kaikkeen muuhunkin pyydetään lupa saksalaisilta. Länsimetrokin olisi ehkä onnistunut, jos papereita olisi näytetty ulkomaisille asiantuntijoille.

13-3-9997701.jpg

Anne Berner taas vouhkasi vuosia mielettömästä Jäämeren radasta Rovaniemeltä Kirkkoniemeen (500 km), halki koskemattoman tunturi- Lapin, porolaidunten ja äärimmäisen herkän tundraluonnon.

Hyvin vähän on puhuttu siitä, että siellä on jo pikkuista vaille valmis Jäämeren rata Kemi- Rovaniemi- Kemijärvi- Muurmanski. Vain jotain alle 100 km puuttuu, kustannukset ehkä 200 miljoonaa ja pelkästään takana olevissa Muurmanskin ja Arkangelin kaupungeissa on jo 700 000 asukasta. Lapin turismille se olisi enemmän kuin sata jänistä, pietarilaisetkin käyttäisivät sitä Lappiin mennessään. On valmiina syväsatamat ja kaikki, kuka perkele nyt maksaisi niiden rakentamisen Kirkkoniemeen!  Tuo rata olisi valtava apu koko Kalottialueen kehitykselle ja siitä olisi hyvä kehitellä yhteyksiä Ruotsin ja Norjan suuntaan.

Se ei kuitenkaan onnistu, koska EU- Merkelin käskystä Suomi "piirittää" Venäjää taloudellisesti! Heti Helsingin eteläpuolella kulkee kuitenkin Saksaan kulkeva Nordstream kaasuputki, joka tuo Venäjän hallitukselle ja eliitille satojen miljardien eurojen tulot. Ja lisää putkia on tulossa. Suomen maajussit sen sijaan eivät voi myydä muutamalla miljardilla tuotteitaan Pietarin lapsille ja babushkoille, vaan joutuvat pikaluotoilla makselemaan omia sähkö- ja muita laskujaan.

Alexander Stubb on Euroopan ytimessä, mutta hänen on pian nykäistävä kielensä eläköityvän Merkelin persiestä ja haisteltava Euroopan uusia tuulia. Ukrainassa on pian presidentinvaalit ja sinne voi ihan hyvin tulla Venäjään ystävällisesti/järkevästi suhtautuva presidentti. Ja taas on Suomi- neito housut nilkoissa.