Pääkaupunkiseudulla rakennetaan kovasti, mutta silti monet suomalaiset rakennusalan ammattilaiset ovat työttöminä. Kaikilla suuremmilla rakennusyrityksillä on miehiä lomautettuina, eivätkä ne näin ollen voi palkata uusia. Sen sijaan jotain tiettyä “työurakkaa” tekemään voidaan ottaa aliurakoitsijan miehiä ja he ovat aina puolta halvempia virolaisia tai muita ulkomaalaisia.

 

Kävin eilen ilmoittautumassa työnvälitystoimistossa ja minua palvellut nainenkin oli virolainen. Se oli jotenkin kuvaavaa. Hänen nyt sentään luulisi olevan suoraan valtion palveluksessa, maksavan veronsa tänne, asuvan täällä ja kaikin tavoin pönkittävän Suomen kansantaloutta.

 

Vai oliko sittenkään! Ehkä hänkin oli vain äitiyslomasijainen: hänen työnantajansa on jokin Estonian Easy Money Consultation, hän asuu Virossa, tuo joka sunnuntai viiden päivän muonat mukanaan ja nukkuu täällä viikot kaksiossa 15 kanssasisarensa kanssa. Ehkä he kaikki vielä nostavat sosiaalitukeakin, kuten Ajankohtaisen kakkosen ohjelmassa kerrottiin.

Ulkomaalaisten toimeentulotuen saajien joukko kasvaa Suomessa. Viime vuonna pelkästään Helsingissä myönnettiin 5 800 ulkomaalaistaustaiselle taloudelle toimeentulotukea. Luvussa eivät ole mukana pakolaiset eivätkä turvapaikanhakijat. 

Helsinkiläiset sanovat kaupunkinsa olevan Suomen talouden veturi, joten pahalta näyttää! Olisko sittenkin enemmän hunajapurkin vetovoimaa Helsingillä!

Parhaimmillaan oli 20 virolaista saanut sosiaalitukea samasta asunnosta. Eri viranomaiset eivät voi tarkistaa toisiltaan ulkomaalaisten tietoja, joten meidän on vain uskottava asiakkaan kertomusta, kuten Helsingin sosiaalitoimen johtava virkailija sanoi.

 

Tämä ei ole mitään pikkumaista ulkomaalaisten nokertelua, koska kaikista näistä yllämainituista asioista tulee 1000 miljoonan €uron tappiot Suomen kansantaloudelle ja  joka ikinen saatanan vuosi. On ihan kivaa ja jännää antaa pikkuisen kehitysapua, mutta jos se on 60% omista tuloista, niin alkaahan se jo kyrsiä!

 

Nokia ilmoitti tänään lopettavansa Salon tehtaansa, vaikka aivan muuta luvattiin. Vain kahdessa vuodessa on Nokian johtoon tullut Steven Elop hävittänyt Suomesta jo 9000 työpaikkaa. Alihankkijoiden irtisanomisten ja palvelusektorin näivettymisen vuoksi luku onkin sitten moninkertainen. Pari vuotta vielä ja Nokian pääkonttorikin on lähtenyt Suomesta. Espoon Keilaniemessä sijaitsevista Nokian torneista saadaankin sitten loistavia lintutorneja, tai niissä voidaan harjoittaa Suomessa aina vain laajenevaa naistutkimusta. Nokian työntekijät saavat sentään kunnon irtisanomispaketin ja heillä on monenlaista työministeriön palkkaamaa erityisneuvojaa, kun taas me rakentajat saamme korkeintaan EU: n ruokapaketin ja kaikki mahdolliset karenssit.

 

 Pahalta näyttää nyt kyllä tämä, kuten Estonian perämies aikoinaan sangen viisaasti totesi.