Li Anderssonin mukaan Nato- kysymys on puolueelle kypsyyskoe ja todennäköisesti se koe paljastaakin puolueen olevan jo ylikypsä Suomen politiikkaan. Ainakin kansanedustajat Markus Mustajärvi ja Jari Myllykoski ovat kypsyneet puolueen politiikkaan, koska: ”Emme voi olla vihreämpiä kuin vihreät”. He ovat molemmat kertoneet, etteivät aio asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa.

Näin ollen Li Aurinkoiselle jää käteen vain intersektionaalisen feminismin vihreä luu, kun viimeisetkin työväenliikkeen edustajat lähtevät puolueesta. Li on hallinnut puoluettaan aivan Isä Aurinkoisen tyyliin ja likvidoinut pahimmat kilpailijansa aivan samaan tapaan kuin Stalin tapatti kenraalinsa juuri sodan aattona. Nyt Li’ llä on Ukrainan sota ja Nato sylissään, mutta puolue hajoaa alta.

Viime presidentinvaalien alla Paavo Arhinmäki kuvitteli olevansa jälleen puolueen presidenttiehdokas, kuten oli ollut aikaisemminkin. Hänen ulkomailla ollessaan Li Aurinkoinen ja Merja ”jäänsärkijä” Kyllönen järjestivät kuitenkin pikakokouksen, jossa Kyllönen nimettiin puolueen ehdokkaaksi.

Sitten taas Kyllönen palasi EU- parlamentista pullein purjein ja kuvitteli saavansa puolueessa näkyviä tehtäviä ja ehdokkuuksia. Puolue menikin hallitukseen, mutta Kyllönen sivuutettiin niin ministerin kuin muussakin paikkajaossa. Li Aurinkoinen pakotti vielä Paavo Arhinmäen Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi (vrt. Olympiastadionin talkkari). Näin Arhinmäen kausi kansanedustajana jäi kesken ja hän on poissa myös seuraavasta eduskunnasta. Li Aurinkoisen taitava niskalaukaus poliitikko Arhinmäelle.

Ihmisten haukkuminen, nimittely tai puolueesta eroamisella uhkailu eivät ole hyviä tapoja argumentoida oman näkemyksensä puolesta. Näin sanoo Li Aurinkoinen, kun hän puhuu hyvistä tavoista. Li moitti myös Markus Mustajärveä, joka kehotti presidentti Ahtisaarta painumaan alimpaan helvettiin.

Mutta nämä hyvät käytöstavat eivät tietenkään koske Li Aurinkoista, joka suorassa tv- lähetyksessä rääkyi Paskapuhetta PS: n puheenjohtaja Jussi Halla- aholle. Siitä voi hyvin päätellä miten Li puhuu suljetuissa kokouksissa, joihin kamerat eivät pääse ja joista kukaan läsnä ollut ei uskalla kertoa mitään.

Li Aurinkoinen tekee nyt sen, missä Suvi- Anne Siimes epäonnistui: hän tuhoaa Vasemmistoliiton. Siimeshän kirjoitti vielä puolueen kansanedustajana istuessaan Vasemmistoliittoa solvaavan kirjan ja testamenttasi äänensä demareja edustavalle siskolleen.

Työläisäänestäjät ovat jo ajat sitten häipyneet Vasemmistoliitosta ja se on profiloitunut enemmän somalien ja muiden friikkien edustajana. Sekin perkeleen Sulttaani Ahmatti, mikä lie, apinoi sen Husu al- Kelan hirttosilmukalla huijauksen, eikä poliisi kommentoinut tutkimuksiaan mitenkään. Amerikassa musta Jussie Smollett sai vankeustuomion lavastettuaan rasistisen viharikoksen, mutta meillä somalit oikein tehtailevat niitä ilman mitään seuraamuksia. Voi Perkele, että taas suivaisee!