Tuollaisia ”uutisia” voisimme tosiaan lukea suomalaistenkin lehtien sivuilta, jos kerran hyväksymme kaiken mahdollisen roskan mitä Trumpista kirjoitetaan. Nimettömän lähteen mukaan Sanna Marin olisi antanut noin järjettömän lausunnon, kirjoittaisi HS.

Ei ole Marin sanonut mitään sellaista tietenkään. Olen tässä blogissani monesti kehunut suomalaista julkista terveydenhoitoa ja hoitajia. Minua on hoidettu monien luunmurtumien ja leikkausten takia eri sairaaloissa ja hoito on ollut aivan loistavaa. Kerran sain jopa naulan silmääni, mutta naiskirurgi onnistui pelastamaan suurimman osan sen silmän näkemisen kyvystä. Silkki- ja nailontikkejä ompeli hän, vaikka diagnoosi oli ”silmä puhki”.

Suomen naishallitus on kuin lauma pieniä lapsia, jotka puhaltelevat hetken päästä poksahtelevia saippuakuplia.

Hesari voisi kyllä kirjoittaa noin, jos se omaksuisi samanlaisen linjan kuin sillä on Trumpista uutisoidessaan. Valtavissa otsikoissa on luvattu monia vappusatasia ja "milijoona" uutta työpaikkaa, mutta nämä lupauskuplat ovat poksahdelleet rikki jo muutamissa päivissä.

Trumpista löytyy riittävästi ihan aiheellisiakin typeriä uutisia, ei meille tarvitse mitään soopaa syöttää. Hänen lausuntonsa ovat monesti alle kaiken arvostelun, mutta hänellä on myös mittavia aikaansaannoksia.

Trump on jakanut kaikille kansalaisille tuhansia dollareita puhdasta rahaa, mikä on jo kääntänyt USA: n talouden uuteen nousuun. Miljoonat amerikkalaiset eivät ole pystyneet maksamaan vuokriaan ja asuntolainojaan, mutta Trumppi on määrännyt maahan vuoden loppuun kestävän häätökiellon. Ne asiat selvitetään vasta sitten, kun korona on hallinnassa.

Lähi- idässä taas Trump on pannut liikkeelle ennen näkemättömän rauhanprosessin, joka tuo rauhaa ja yhteistyötä koko alueelle. USA ja arabimaat ovat jo lopettaneet palestiinalaisten ja Libanonin rahoittamisen, koska on aivan turha syytää tuhansia miljardeja vain lisää sotia ja pakolaisia tuottavaan politiikkaan.

”Te hylkäätte sopimuksemme Israelin kanssa, mutta te teitte sen (Oslon sopimuksen)”. 

Noin sanoi Emiraattien ulkoministeri palestiinalaisille, jotka tosiaan allekirjoittivat Nobeleilla palkitun Oslon sopimuksen, mutta eivät noudattaneet sitä. Se kun olisi antanut heille vain oman valtion, mutta ei koko Jerusalemia ja Israelia!

Nyt Marinin hallitus ei pysty tekemään mitään päätöstä Lapin matkailun suhteen, vaikka kyseessä on jopa 8. 000 työpaikkaa. Minä olen nähnyt läheltä tuon Lapin matkailuteollisuuden mahtavan nousun: se on vaatinut vuosikymmeniä sitkeää puurtamista, lukemattomia konkursseja, mutta aina uudelleen ovat lappilaiset nousseet kuin Fenix- linnut tuhkasta. Sen arvo Suomelle on monta kertaa suurempi kuin paljon kohkatun peliteollisuuden. Mutta kun ne rahat eivät mene suoraa putkea pitkin Helsinkiin, siinä vitkuttelun syy.

Lapin turistikylät ovat palvelujen tavarataloja, niiden uudelleen rakentaminen veisi kymmenen vuotta. Eivät turistit lähde kylään, jos siellä on vain joku kuppainen hotelli odottamassa. Pitää olla ravintolat, huskyfarmit, latuverkostot, rinteet hisseineen ja kaikenlaista viihdettä tarjolla monia eri asioita haluaville ryhmille.

Matti Vanhanen ilmoitti Suomeen tulevia koronatukia käytettävän turpeen korvaamiseen. Baltiassa ja Venäjällä silputaan pystymetsiä hakkeeksi, joka sitten ajetaan tuhansilla savuttavilla laivoilla Suomen voimaloihin. Velaksi ostamme ja 12. 000 turpeesta elantonsa menettänyttä ihmistä "entisöivät ojanpientareita", kuten ympäristöministeri sanoi. Risusavotaksi sellaista ennen kutsuttiin. Tulevaisuudessa velkoihinsa sortuneen Suomen tyttölapset päätyvät huoriksi Tukholmaan, Brysseliin ja Moskovaan, kuten vielä v. 1980 Tukholman huorista 80% oli suomalaisia. Aivan kauheeta, APUVA!