Jokainen oikeasti aikuinen muistaa korealaisen lentokoneen nimeltään KAL 007, jonka Neuvostoliitto ampui alas ja jossa sai surmansa 269 ihmistä. Siitä syntyi aikoinaan valtaisa kohu ja osittain senkin takia minä vieläkin karsastan iivanoita.

 Wikipediassa on asiasta vieläkin väärä selostus, mutta katsottuani Foxilta ohjelman Lentoturmatutkimus voin nyt ilmoittaa virallisen totuuden. Ohjelma oli amerikkalaisten yhdessä onnettomuuden tutkimusryhmän kanssa tekemä, joten se on vihdoinkin luotettavaa laatua. Tutkimusryhmää johti muuten suomalainen Caj Frostell, joten siitä piste pakkoruotsille.

 Amerikkalaisilla oli heti tieto tapahtumien oikeasta kulusta, mutta he eivät paljastaneet tietojaan.

 Neuvostoliiton selitys asiasta oli loppujen lopuksi aivan oikea. Etelä- Koreaan matkalla ollut KAL 007 eksyi Alaskan jälkeen reitiltään 500 km, mikä on sama kuin jos Helsingin ratikka nähtäisiin Oulun asemalla. Se lensi tuntikausia Sahalinin saarten yllä ja siellähän oli Neuvostoliiton tärkeitä tukikohtia.

 Samaan aikaan Sahalinin saaren reunoilla lensi kahdeksikkoa USA: n suuri vakoilukone ja venäläiset sekoittivat tuon matkustajakoneen siihen. Varoituslaukausten jälkeen kone teki vielä rajun nousuliikkeen, mikä sai hävittäjälentäjän varmistumaan asiastaan.

 Tuon amerikkalaisen vakoilukoneen tutkat, kuten myös toinen salainen amerikkalaisten tutkajärjestelmä näkivät tapahtuneen, mutta tiedot salattiin. Ronald Reagan, nääs.

 Venäläinen hävittäjä näki kyllä siviilikoneen pyrstön pienen merkkivalon, mutta jos pelkästään sen perusteella tunnistettaisiin, niin luultavasti kaikissa amerikkalaisissa vakoilukoneissa olisi pyrstössä 5 euroa maksava merkkivalo. Minä laittaisin sellaisen jopa pakettiautoni katollekin, jos poliisit siitä päättelisivät kyseessä olevan lentokone.