Espoon Entressen kirjastossa virkailija on huomauttanut somaliporukkaa liiasta metelöinnistä ja nyt ollaan tietysti ihan somalikaupunginvaltuutetun ( Habiba Ali ) auktoriteetilla tuomassa asiaa julkisuuteen. Kulisseissa on varmasti yritetty järjestää virkailijallekin potkuja, koska somaleilla on diplomaattisuojaakin vahvempi pyhä oikeus tehdä Suomessa ihan mitä lystäävät.

Entressen kirjaston henkilökunnalla on tapauksesta ihan eri näkemys, joten tuo on sitä samaa somalien rikollista provokaatiosarjaa kuin Itäkeskuksen raskaana olevan naisen pahoinpitely ja muinainen suurta julkisuutta saanut, mutta ihmispaljoudesta huolimatta todistamatta jäänyt 8- vuotiaan tytön töniminen.

Entressen alkuaikoina kirjaston johtaja kehui paikallislehdessä kuinka heidän kävijöistään jo puolet on somaleja, vaikka näistä kirjastoista yleensä puhutaan yhteisinä olohuoneina ja sillä perustellaan niiden rakentamista, runsasta rahoitusta ja ylimitoitettua mamu- enemmistöistä henkilöstömäärää.

Tuohon Entressen kirjastoon rakennettiin heti alkuunsa jopa moskeija, vaikka vakituinen sellainen oli kilometrin päässä. Somalit kuitenkin halusivat omalla kirjastomoskeijallaan näyttää muille kaapin paikan ja kuka määrää. Entressessä on ilmeisesti tapahtunut se monikulttuurissa yleinen ilmiö: annetaan muslimeille periksi kaikessa mahdollisessa ja muut kulttuurit lähtevät. Sinänsä aivan oikein, että kirjaston henkilökunta saa nyt itse juoda keittämänsä myrkkymaljan.

Yli 10v sitten olin naapurissani sijaitsevan espoolaisen suurkirjaston tietokoneosastolla skannaamassa jotain papereita. Kymmeniä tk- pöytiä pitkissä riveissä ja minun lisäkseni siellä oli vain neljän noin 18- vuotiaan somalitytön porukka. He kuitenkin asettuivat kaikki samalle koneelle minua vastapäätä ( 1,5 m ) ja pitivät aivan tolkutonta meteliä. Jonkin aikaa kuunneltuani osoitin parin metrin päässä seinällä olevaa Hiljaisuus kylttiä ja kehotin ystävällisesti heitä ottamaan jokainen oman koneen. Mehän tehdään täällä ihan mitä huvittaa ja sille sinä et voi yhtään mitään, tuli sujuvalla suomen kielellä. Ja niin minä sitten keräsinkin paperini ja lähdin pois.

Olen myös läheisessä kauppakeskuksessa availlut tuhansia kertoja ovia lastenvaunuja työntäville tai ilman niitä liikkuville naisille. Kaikilta muilta kansallisuuksilta tulee automaattisesti se kiitos ja hymyäkin usein, mutta somalinaiset eivät milloinkaan vaivaudu kiittämään, he eivät ole edes näkevinään oven avaajaa. Lähes 100. 000 €  maksavassa kotoutuksessa he eivät opi edes pieniä ihmisyyden perusasioita.

Suomessa asuu 15. 000 somalia, joista melko tarkkaan vain 1500 ( HS ) on töissä ja heistäkin suurin osa tukityöllistettyinä leikkitöissä ( kirjastot ) tai sitten omiensa etuja ajavina tulkkeina etc. Tuollaisen kaikkia mahdollisia erityispalveluja vaativan kansanryhmän elättäminen maksanee Suomelle jopa 200 miljoonaa euroa vuodessa.

Tämän postauksen pihvi oli siinä, että somalit eivät näköjään siedä mitään arvostelua keneltäkään ja tasaisin väliajoin he tulevat keksittyjen rasismivalheiden kanssa julkisuuteen. Ei kukaan arvostele somaleja mustan nahkan tai islamin uskon vuoksi, mutta heidän kivikautiseen kulttuuriinsa perustuva törkeä käytöksensä ei vain sovi Suomeen.