Sisäministeriö on päättänyt tehdä oikein tutkimuksen, koska maassamme tapahtui jo kuudes perhesurma vuoden sisällä.


Pari päivää sitten uutisoitiin, kuinka Suomessa puolet toimeentulotukeen oikeutetuista ei saa tuota korvausta. Kunnat ja valtio säästävät siinä 600 miljoonaa €, neljä Guggenheim- museota joka vuosi. Sosiaalitukien saanti on tehty mahdollisimman vaikeaksi ja byrokraattiseksi ja päätökset ovat mielivaltaisia.


Erotilanteessa lastenvalvonta, sosiaalitoimistot ja kaikki mahdolliset instanssit ovat äidin tukena, kun taas hyvin usein mies joutuu asunnottomaksi ja lähes aina menettää lastensa huoltajuuden. Yhteishuoltajuuden saaneen miehen asuminen ei kiinnosta ketään, vaikka siellä pitäisi olla lasten toinen koti.


Miesaktivisti Ralf Sund kertoi jossain lehdessä kahdesta lasten huoltajuutta koskevasta oikeuden päätöksestä:

1. Monta vuotta raittiina ollut mies ei saanut lasten huoltajuutta, koska hänen pelättiin alkavan juomaan.

2. Nainen sai lasten huoltajuuden, koska hänen pelättiin muuten alkavan juomaan.

 

Ruotsissa paljastui taannoin myös, että maassa oli paljon ihmisiä jotka eivät olleet hakeneet heille kuuluvaa sosiaalitukea. Heiltä päätettiin tiedustella ottavatko he vastaan tämän heille kuuluvan etuuden. Niin toimii pohjoismainen hyvinvointivaltio.


Suomessa on 10. 000 asunnotonta ja käytännöllisesti katsoen kaikki suomalaisia miehiä. Jos Suomessa olisi 10.000 asunnotonta ja kaikki he olisivat suomalaisia naisia tai mamuja, niin kirkoissa soitettaisiin hätäkelloja ja virkamiehet juoksisivat kaduilla hätääntyneen näköisinä.


Asunnomat miehet ovat vain alkoholisteja sanotaan, mutta pistetäänpä 10.000 raitista suomalaista akkaa asunnottomiksi ja vuoden kuluttua 78% heistä on alkoholisteja. Loput ovat kuolleita.

 

Nuo kaikki ylläolevat asiat huomioon ottaen olisikin siis yllätys, jos Suomeen ei olisi syntynyt Perussuomalaisten kaltaista miesten puoluetta.

 

Tuosta virastojen tahallisesta byrokratiasta voin kertoa omakohtaisen esimerkin. Muutamia vuosia sitten olin työttömänä ja toimittelin palkkatodistuksia työvoimatoimistoon ja kassalle. TE- keskus katkaisi korvaukseni, koska toimittamissani työtodistuksissa työsuhteen (7v) alkamispäivämäärä ja loppumispäivämäärä olivat eri papereissa. Niiden piti kuulemma olla samalla paperilla. Me noudatamme täällä lakia, vastasi esimiesasemassa oleva vanhempi nainen ylimielisesti.


Palkanlaskija taas kieltäytyi kirjoittamasta uutta todistusta, koska sama paperi oli kelvannut muillakin. Kuten olikin, muissa kaupungeissaRatkaisin tämän naisille täysin mahdottoman tilanteen rakentajille tyypilliseen tapaan ja kirjoitin itse tuon työtodistuksen. Ja hyvin kelpasi.


Suomalaisten virkamiesten empaattisuudesta kertoo myös Valviran johtajan Marja- Liisa Partasen tapaus, jossa tämä vastusti viimeiseen asti vammaisten asuntolan rakentamista naapuriinsa. Virassaan tämä nainen hoitaa päivällä vammaisten asioita, mutta illalla vastustaa niitä kaikella arvovallallaan.