Uusi-Seelanti suitsii tupakointia nostamalla tupakkaveroa peräti 40 %. Keskellä merta ja Etelämantereen kyljessä olevalle saarivaltiolle se onkin helppoa, koska salakuljetus on vaikeaa. Nurkantakusen viljely varmasti lisääntyy ja ilmastokin suosii sitä.


Suomessa ryhdytään varmasti myös ajamaan tupakkaveron korotusta, vaikka jo nyt suuri osa tupakoijista polttaa ulkomaalaisia savukkeita. On turha puhua tupakkaveron korotuksesta terveysriskien vähentämiseksi, jos korvaavia nikotiinivalmisteita verotetaan samalla tavoin. Kysymyksessä on siis vain halu kerätä entistä enemmän veroa tupakoijilta. Suomen ceausesculainen nomenklatuura on viime vuosina nostanut voimalla omaa elintasoaan ja se maksaa. Tuhansien herrojen asuntoedut ja niillä keinottelu, lisäeläkkeet maksavat 100 miljoonaa €uroa vuodessa ja viime vuonnakin valtionyhtiöiden johtajiston palkkioita nostettiin yli 10%, kaikkinensa he saivat tavallisen suomalaisen vuosipalkan verran lisää.


Eräs työnantajani (Palmberg Oy) maksoi minulle kerran kuukauden Nicorette- tuotteet. Silloinhan niiden myynti oli vielä apteekkien monopoli, tavallisiin kauppoihin tullessaan niiden hinta putosi kymmeniä prosentteja.


Siirtolapuutarhojen suosio on ollut jo pitkään voimakkaassa kasvussa, mutta niitä ei vain saada perustettua. Paitsi tietysti rikkaille, kuten tämäkin tuohon naapuriini nouseva, missä palsta mökkeineen maksaa 115. 000€. Tuo on kuitenkin jo kaukana alkuperäisestä ideasta, se on vain herrasväen uusin tapa pilkata kerrostaloissaan läkähtyvää Työkansaa.


Jopa Helsingin lättähatuissa on maahenkisyys nostamassa päätään, vaikka nyt aluksi he keskittyvätkin vain kannabiksen viljelyyn. Myös taiteilijoiden ja sellaisiksi aikovien kansoittaman Kaapelitehtaan katolle perustetaan puutarhapalstoja. Kärpässientähän sielläkin tullaan enimmäkseen viljelemään, mutta korostan taas tätä maahenkisyyden löytymisen tärkeyttä. Varsinkin nyt, kun Suomen maanviljelyä ajetaan voimalla alas.


Saksassa tehtailtiin uusi ennätys aurinkoenergialla tuotetun sähkön määrässä. Siellä tosin on runsaan tuen lisäksi sähköyhtiöt velvoitettu ostamaan ylimääräiset watit, mitä Suomessa tietenkään ei ole tehty. Pitäisihän tuo jo ymmärtää, että jos Saksalainen katsoo jonkin asian kannattavan, niin se kannattaa tehdä myös meilläkin. Tämä koskee niin aurinkoenergiaa kuin Salla- Kelloselkä- Murmansk- Pietari rautatietäkin.