Sotien jälkeen Suomella oli hoidettavanaan kotiutuvien rintamamiesten lisäksi satojatuhansia maattomia ja kodittomia pakolaisia Karjalasta ja Petsamosta. Perustettiin siis monenlaisia asutustiloja eri puolelle korpi- Suomea ja ruotsinkielisille alueille ei tietysti ensimmäistäkään. Petsamolaisia kiellettiin muuttamasta Oulun lääniä etelämmäksi ja heidät ajettiin Tervolan Varejoelle tiettömien taipaleiden päähän suota kuokkimaan. Sinne he raivasivat asuntoviljelystiloja, jotka käsittivät 2- 6 hehtaaria peltomaata.

Paremmin menee kuitenkin liito- oravalla, joka saa 4 hehtaaria omaa metsää Espoon metroradan asemilta ja varrelta. Ensin rakennetaan 1000 miljoonaa euroa maksanut metro, sen varrelle sadat arkitehdit ja insinöörit suunnittelevat palveluita ja asuntoja kymmenilletuhansille ihmisille ja sitten viherpiipertäjät pysäyttävät ja panevat uusiksi koko touhun. Ja kaikki tämä ehkä sadan liito- oravan vuoksi. Tämän saman touhun vuoksi Suomi on ajautunut Nälkävuosien kaltaiseen tilaan ja näillä näkymin se ei sieltä enää ikinä nouse.

Joskus vuosia sitten tehtiin maailmanlaajuinen päätös kieltää dödöpullojen ja muiden vastaavien haitalliset ponnekaasut, koska oli todettu niiden tuhoavan ilmakehän otsonikerrosta. Nyt on todettu otsoniaukon pienentyneen jo huomattavasti Etelämantereen yllä. Tuollainen luonnonsuojelu on järkevää ja siitä täydet pisteet ympäristöjärjestöille!

Jokainen Espoon metroradan seuduilla käynyt tietää siellä olevan kymmeniä kilometrejä yhtenäisiä metsäalueita, kyllä liito- orava tarvittaessa osaa väistää kaivinkonetta . Metron valitusten johdosta rakentamisen aloitus viivästyi vuodella ja se toi Lastensairaalan verran lisää hintaa projektille. Samoin tullee käymään nyt: kaikki suunnitelmat menevät uusiksi, hankkeita ja  kauppoja perutaan, liito- oraville lunastetaan verovaroilla omia asutustiloja, Suomen luonnon kalleimmiksi aarteiksi tulleet afrikkalaiset pakolaiset odottavat hotelleissa uusien kalustettujen kotiensa valmistumista ja sotalotta Haglund haluaisi Ukrainaan sotimaan!

Sitten on vielä tämä "paskalaki", joka pakottaa syrjäseutujen asukkaat pistämään 1000 miljoonaa euroa täysin mitättömän ympäristöhaitan torjumiseen. Maaseudulla yksin asuvasta mummosta irtoaa vähemmän papanoita kuin liito- oravasta, mutta niin vain hän joutuu jumalattoman sakon uhalla hankkimaan valtavat muovipöntöt, joiden vioista ja haitoista hän on vielä vastuussa.