Uskonnollisilla tunnuksilla kampanjoimaan lähteneet EU-edustajat hyytyvät Suomessa jo alkumetreille, tämän ovat saaneet Jussi Halla-aho ja Mitro Repokin huomata. Ensimmäinen yritti ratsastaa Muhammedilla kohti Brysselin auringonnousua ja jälkimmäinen Sancho Pancha taas papin viitalla mystifioida muuten niin tynnyrimäistä olemustaan.
Kepulla puolestaan on valjaissa Urho-vainaa Kekkonen, joka Moskovassa vieraillessaan aina laittoi Suomen sikäläisen suurlähettilään sohvalle nukkumaan ja vietti yönsä tämän vaimon vieressä. Tekstiviestirakastaja Vanhanen ei kykene edes unelmoimaan tuollaisesta sonnimaisuudesta.
Joskus 1960-luvulla oli kovasti tekeillä Nordek niminen pohjoismaiden yhteistyöjärjestö, lähinnä EU: n vastapainoksi suunniteltu. Kekkonen ilmeisesti kuitenkin sai Moskovasta kovat ukaasit siinä asiassa ja niinpä se jäi perustamatta.
Tuollaiselle järjestölle voisi olla vieläkin tarvetta, koska Islanti ja Norja eivät kuulu Euroopan Unioniin. Muut pohjoismaat voisivat ajaa näiden maiden etuja Brysselissä ja EU: n mahdollisen hajoamisen tai vakavan heikkenemisen varalta se olisi hyvä vakuutus. Kaikkialta Pohjanmeren alueelta on löytynyt öljyä, joten sitä löytyy etsittäessä varmasti myös Islannin aluevesiltä. Näin me muinoin tervalla elvistelleet suomalaisetkin voisimme jälleen päästä kiristämään Eurooppaa pohjoismaisella öljyllä. Kaasu- ja öljyputket tulisi kierrättää Suomen käsivarressa sijaitsevan kolmen valtion rajapyykin kautta, jotta kaikki Nordekin jäsenmaat pääsisivät käsiksi hanoihin.