Nyt puhutaan paljon Venäjän hybridi- sodasta Suomea vastaan ja minä rupesin etsimään siihen ratkaisua Sivistyssanakirjasta. Ja sehän oli siinä aakkosissa heti hybridin alapuolella: Hydrologia (vesitiede).

Venäjällä käydään nyt täysin mielipuolista sotapropagandaa Suomea vastaan, joten mennäänpäs hetkeksi mukaan siihen hulluuteen. Nämä visiot eivät varmasti ikinä toteudu, mutta ehkä virkamiehet voivat niilläkin leikitellä maiden välisissä neuvotteluissa. Venäjä räjäytti jo Ukrainassa Kahovkan jättimäisen padon aiheuttaen apokalyptisen tulvan, joten nykyään näyttää kaikki olevan mahdollista.

Suuri ja mahtava Vuoksijoki lähtee Saimaasta ja laskee Laatokkaan. Siinä on kaksi voimalaitospatoa Suomen puolella ja kaksi Venäjän puolella.

Venäjällä ja Suomella on sopimus, jonka mukaan nimenomaan Suomi säätelee Vuoksen virtauksia, jotta vältytään suurilta kevättulvilta ja venäläiset voimalaitokset voivat tuottaa sähköä optimaalisilla vesien virtauksilla.

Venäjä ei noudata Suomen kanssa tehtyä rajasopimusta, joten miksi Suomen pitäisi noudattaa näitä Vuoksen jokisopimuksia. Saimaa on valtava järvialue, joten noiden kahden suomalaisen voimalaitoksen avatessa kaikki tulvaportit voidaan Venäjälle järjestää jopa vuosia kestävät kevättulvat.

Niiden omien voimaloiden patoaltaat ovat pienet, joten ne voivat vain pitää luukut auki tai Vuoksi hakee uuden reitin Svetogorskin pääkatua pitkin! Tulvat keräävät valtavat määrät autoja ja kaikenlaista rojua mukaansa, jotka sitten muodostavat isoja patoja Vuoksen kapeikkoihin. Floridan Everglades- mangrovejänkät ovat pientä siihen verrattuna!

Onhan nyt perinteinen vesitulva sentään inhimillisempi ratkaisu kuin kuljettaa kehitysmaalaisia muslimimiehiä rajalle ja käskeä heitä rynnistämään väkisin suomalaisten rajavartijoiden ohi ja yli.

Tulvivaan Venäjän Karjalaan syntyisi myös oma pakolaiskriisi, kun kymmenet tuhannet venepakolaiset hakisivat kiinteää maata jalkojensa alle. Neuvostoliitto luotti tietysti sopimuksiin Suomen kanssa ja sotien jälkeisessä talojen, siltojen, teiden ja minkään infran rakentamisessa ei ole otettu huomioon 7 kesää ja 7 talvea kestävää kevättulvaa!

Ruotsalainen sota- tv- tähti Ilmari Käihkö lyttää nyt Suomen armeijan suorituskyvyn. Turkki esti Ruotsin Natoon pääsyn, mutta sitä ei uskalleta arvostella, joten käydään taas suomalaisia mallioppilaita häpäisemään.

Suomihan on nyt Natossa, joten Suomen suorituskyky on Naton suorituskyky. Ilmatilan sulku saadaan heti ja käytössä on tuhat (1. 000) ympäri Eurooppaa sijaitsevaa Naton hävittäjä/pommittajaa. Samoin Euroopassa sijaitsevat risteilyohjukset suojaavat Suomea ja sadat isot droonit kelluttelevat maamme sinitaivaalla vihollista vaanien.

Alhaalla kuvissa Ylermi, Ilmari ja Kauko Keuhko, tai sitten päinvastoin! Sotilaallista osaamistakin varmaan riittää ja ainakin hiukset, viikset ja parrat on hienosti nypittyinä ja laitettuina.

ilmari.jpgylermi.jpg

kauko.jpg