Suomalainen yhteiskunta oli kuin kivinen pelto, joka kasvoi rikkaruohoa, horsmaa ja koiranputkea. Kataisen ja Stubbin sikspäks- hallitukset olivat ajaneet mallioppilas Suomi- neidon Kreikan johtamaan rupusarjaan.

Nyt Sipilän hallitus on ruvennut voimalla auraamaan pois kiviä, kitkemään rikkaruohoa ja leikkaamaan koiranputkea. Kynnettyyn Suomemme peltoon hyvä hallitus kylvää viljaa ja vihanneksia, sekä nauriita ja muita hetelmiä.

Vuosikymmeniä vatvottiin kauppojen aukioloaikojen vapauttamista ja ihailtiin keski- eurooppalaista menoa. Rajaseutujen ja turistikohteiden  kaupat olisivat halunneet olla auki myös sunnuntaisin ja arkipyhinä, mutta jo yhden päivän lupa maksoi pienelle kaupalla 800€.

Muutamassa kuukaudessa Sipilän hallitus vapautti aukioloajat. Olen keskustellut monien myyjien kanssa ja he ovat erittäin tyytyväisiä: sunnuntai- iltana kassalla istuva nainen nauttii 30€ tuntipalkkaa.

Ravintoloiden aukioloaikoja ollaan vapauttamassa ja kaikenlaista alkoholin myyntiä myös. Jo nämä kauppojen ja ravintoloiden vapautukset lisäävät turismia muutamilla prosenteilla ja rahaa kertyy moniin taskuihin.

Sote- uudistus ruhjottiin läpi vauhdilla.

Yliopistojen leikkauksista ruikutettiin ainoastaan kehä kolmosen sisäpuolella, he olisivat halunneet sulkea maakuntien yliopistot ja korkeakoulut. Meillä on yhtä paljon yliopistoyksiköitä kuin Hollannissa, mutta Hollannissa on kolme kertaa enemmän asukkaita. Näin lausui eräs vaikutusvaltainen yliopistomies.

Rakentamisen luvista ja turhasta valvonnasta on tehty julkisen sektorin rahastusautomaatti. Eräs arkkitehtiopiskelija rakensi Helsinkiin yksiön kokoisen omakotitalon ja 110. 000 euron budjetista 15. 000 meni byrokratiaan!

Helsingissä ja pk- seudulla on tuhansia okt- tontteja, joissa on rakennuslupaa pienelle mummon/kotihoitajan/opiskelijan/pakolaisen/lapsenlapsen etc pienelle asunnolle. Ruotsissa riittää, kun vain ilmoittaa rakentavansa alle 25 neliön lisärakennuksen. Meillä kotimainen miehityshallinto perii siitä 15. 000 euron lahjuksen! 

Talvivaara on taas kaikkien intellektuaalien (vrt naali) hampaissa. Valtio on saanut Talvivaarasta verotuloja n. 300 miljoonaa, mutta sijoittanut vain jotain 230 milj, oli eräs talousasiantuntija laskenut. Ympäristökunnat ovat saaneet vielä enemmän ja tuhannet ihmiset on se työllistänyt.Tämän hetkisen tiedon perusteella en antaisi Talvivaaralle rahaa, sanoivat vihreät ja muut hömelöt "talousasiantuntijat" televisiokeskustelussa.

Ruotsin valtio on pyörittänyt Kiirunan kaivosta jo sata vuotta ja nyt he siirtävät koko Kiirunan kaupungin pois malmion päältä. Kaivostoimintaa ja yhteiskuntaa ei pyöritetä tämän aamuisen tiedon pohjalta, katsokaa vaikka Ruotsin valtiota ja sen komeita tilastoja.

Sen sijaan vihreät ja muut hömelöt haluaisivat laittaa tuhannen milijoonaa Helsingin joutoväen yhteisiin olohuoneisiin (Kiasma, Musiikkitalo, Keskuskirjasto, Uuppera, Kukkenheim, Tanssin talo, Olemisen talo, Pomppimisen talo etc, etc.). Sitten laitettaisiin vielä tuhannen milijoonaa Pisararataan, joka kiemurtelisi metron alla ja välillä olisi sen ympärillä, niin kuin parittelevat käärmeet lasipurkissa. Jonain aamuna VR:n tavarajuna seisoisi Hakaniemen torilla ja kansa ihmettelisi mistä helevetin reiästä se nyt sitten tuli!

Yhteiskuntasopimus oli aluksi myrkkyä kaikille, mutta nyt se etenee vauhdilla ja hyvässä hengessä. Nyt hallituksella on tekemisen meininki, sen ovat myös demarit huomanneet ja Antti Lindtmanin suulla sanoneet monta kertaa.

On aivan sama minkä värinen kissa on, jos se vain pyydystää hiiriä, sanoi Deng Xiaoping aikoinaan.

 

Lisäys 22.2.

Pari esimerkkiä kivistä ja kannoista.

Google suunnitteli palvelinkeskusta Kangasalan kuntaan. Vihreät vastustivat ja laitos meni Ruotsin Luulajaan. Kunta menetti verotulot ja Mäntsälän tapaan se olisi voinut saada edullisen kaukolämmönkin palvelinkeskuksen hukkalämmöstä.

Espooseen suunniteltiin jättimäistä Superlife Lab nimistä vapaa- ajan keskusta. Espoon vihreät ilmoittivat heti etukäteen, etteivät he vastusta hanketta. N. 400 miljoonan euron investoijat olivat ilmeisesti halunneet tämän lupauksen, koska he tiesivät vihreiden pitävän valituksillaan pistoolia suomalaisen yhteiskunnan ohimolla. Eräs pieni taloyhtiö kuienkin valitti hankkeesta ja se jäi siihen. Eivät kansainväliset sijoittajat jätä 400 milj. euroa seisomaan jopa 5- 7 vuoden ajaksi. Tuhatkunta työpaikkaa ja massiiviset verotulot meni siinäkin Espoolta!