Hesarin kuukausiliite luo taas hysteriaa veden loppumisesta artikkelissaan Vesi ei riitä.

Yksikään vesipisara ei saa virrata mereen, ennen kuin se on hyödyttänyt ihmistä, sanoi aikoinaan joku Sri Lankan kuningas. Sitten tuolla Lapin kokoisella saarella rakennettiin monien sukupolvien aikana 10. 000 pientä tekojärveä, joihin monsuunisateiden tuomat vesimassat kerättiin talteen.

Sri Lankassa ei koskaan kärsitä kuivuudesta ja maa on tunnettu vihreä luontoparatiisi. Samat monsuunisateet kulkevat Intian yli, mutta siellä kuivuus on jokavuotinen ilmiö. Eräässäkin Hesarin artikkelissa kauhisteltiin jotain Intian kuivuusaluetta, mutta samalla siellä kerrottiin satavan vuodessa 1.5 metriä vettä.

Tässä 30 vuotta vanha artikkeli Israelista, jossa kerrottiin puhtaan veden loppumisesta. Ei loppunut vesi, koska nyt Israel saa jo 60- 70% käyttämästään vedestä suurista meriveden puhdistamoista. Niillä on joku uusi tekniikka siellä, jolloin sen meriveden puhdistaminen on halpaa. Se on jopa luovuttanut Jordanialle osuutensa Jordanjoen vesivaroista.

Eräs suomalainen lähetystyöntekijä oli aikoinaan Afrikassa padonnut hieman talonsa ohi virtaavaa pientä puroa ja paikalliset asukkaat olivat kauhistuneina juosseet purkamaan sen. Juoksevaa vettä ei heidän kulttuurissaan saa padota! Afrikan mustilla on siis sama ongelma kuin Suomen vihreillä: pohjaton typeryys.

Iran on kärsinyt massiivisesta kuivuudesta jo parikymmentä vuotta. Teheranin vajoava lentokenttä joudutaan pian sulkemaan, koska asfalttia on paikoin jopa 6 metriä paksu kerros Since When Is An Emoji A 'Word'? : 13.7: Cosmos And Culture : NPR ! Nyt Bidenin helpotettua pakotteita on maa saanut viimeisen kolmen vuoden aikana 50 miljardia dollaria lisää öljytuloja.

Ne rahat on pantu kuitenkin ohjuksiin ja aseisiin, vaikka niillä olisi saatu kymmeniä vedenpudistamoita. Iran hyökkäsi äskettäin suoraan Israeliin, mutta sen ballistisista ohjuksista puolet tuhoutui jo laukaisussa tai hajosi ilmassa. Loput Israelin Arrow- ohjukset tuhosivat jopa 200 kilometrin korkeudella avaruudessa.

Viime vuosikymmenten aikana Helsingin seudulla on käytetty varmaan satoja miljoonia veden säästämiseen. Sen takia Helsingin vesilaitos joutuu säännöllisin välein ajamaan kalliisti puhdistettua vettä mereen, koska se happanee käyttökelvottomaksi seistyään liian pitkään putkistoissa.

Olen ollut kaksi kertaa remonttitöissä Helsingin vesilaitoksella. Siellä vedet ajetaan aktiivihiilen läpi, joka aktiivihiili viedään sitten kuorma- autoilla Belgiaan pestäväksi! Vaikka Suomessa on loputtomasti sellaista suota ja turvetta, josta voitaisiin valmistaa se aktiivihiiili.