Nyt on 1. 6 miljoonan asukkaan upporikas Bahrain solminut diplomaattisuhteet Israeliin ja Hesarin laajassa artikkelissa valehdellaan asiasta enemmän kuin laki sallii. Jälleen kerran se väittää ainoastaan Israelin saartavan Gazaa, vaikka Egyptillä on 13 kilometriä pitkä raja Gazan kanssa.

Tuo Egyptin raja on kuitenkin täysin suljettu ja siellä on monien kilometrien turva- alueet, joille astuva saa heti luodin otsaansa. Lisäksi Egypti on rakentanut rajan päälle katkarapualtaita, joista maahan imeytyvä vesi hukuttaa mahdolliset salakuljettajat tunneleihinsa.

Sen sijaan sadat tuhannet palestiinalaiset Gazasta ja Länsirannalta käyvät töissä Israelissa, jotka rahat ovat näpäkkä lisä heidän pakolaiskorvauksiinsa. Joka sekin raha on tuplasti suurempi kuin YK: n muille pakolaisille maksama. Puhutaan palestiinalaisten pakolaisleireistä, vaikka ne ovat samanlaisia ja samalla tavalla varustettuja lähiöitä kuin Helsingissäkin. On sähköt, juoksevat veet, netit ja ihmisillä leikkuulaudan kokoiset kännykät.

Lähi- idässä on taas sotia nujuttu kymmeniä vuosia, eikä siitä tule lasta eikä paskaa.

Toisen maailmansodan jälkeen Eurooppaan piirrettiin uudet rajat ja kymmenet miljoonat ihmiset joutuivat jättämään kotiseutunsa. Valtavat pakolaiskolonnat vaelsivat lännestä itään ja idästä länteen, mutta muutamassa kuukaudessa homma oli selvä. Ja avot, kuinka mukava on meillä nyt olla ja niin hyvin elämme!

Venäjä lopetti jo käytännössä Syyrian kymmenvuotisen sodan ja USA: n ulkoministeri Pompeo kertoi maansa tukevan Venäjän läsnäoloa Syyriassa. Iivanat vaativat Assadia antamaan itsehallinnon kurdeille ja kaikille vähemmistöille.

Emiraattien johtaja vaati palestiinalaisia astumaan neuvottelupöytään muiden kanssa, eivät ne sitä omaa valtiota muuten saa. Egypti on jo tarjonnut Siinailta isoa aluetta palestiinalaisille ja nämä saisivat myös osuuden siinä rannikolla sijaitsevien kaasukenttien tuloista.

Israelissa asuu jo 2 miljoonaa Israelin arabia (palestiinalaista), jotka ovat tyytyväisiä oloonsa. Samoin Golanin väestöstä pääosa on druuseja, jotka asuvat mieluummin Israelin kuin Syyrian vallan alla.

 

 

sinai-optiongreen.jpg