Johanna Syre'n on projektikoordinaattorina Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret- yhdistyksessä. Näin syksyllä Suomen metsät ovat täynnä marjastavia maahanmuuttajia (ukrainalaiset, venäläiset, thaimaalaiset, vietnamilaiset, jne.)

Johanna Syre'n on virkansa puolesta järjestänyt sellaisen Kerran elämässä- tapahtuman myös Suomeen Etiopiasta ja muualtakin tulleille pakolaisäideille (muslimi?) ja heidän lapsilleen. Ja tietysti myös Ylen toimittaja Annika Martikaiselle ja Ylen ulkolähetysautolle henkilökuntineen. On lähdetty oikein monikulttuurisella porukalla  ja isolla rahalla marjastamaan!

Tekstissä puhutaan kauniita sanoja integroitumisesta ja kuvien perusteella se näyttääkin onnistuneen erittäin hyvin! Projektikoordinaattori Johanna Syre'n kuvassa oikealla, joten joku voi tietysti kysyä:

Kuka mitä Suomessa mihin integroituu, mitä häh!

 Harmaaseen huiviin ja violettiin takkiin pukeutunut Fawzia Yusuf Ali.Violettiin huiviin pukeutunut Johanna Syrén.

Jutussa näytetään myös täysin harhaanjohtavia tilastoja vieras- ja kotimaankielisten lasten osallistumisesta varhaiskasvatukseen. Maassamme asuvat virolaiset, venäläiset, kiinalaiset, jne, lapset eivät saavu kouluun täysin kielitaidottomina, eikä heistä ole mitään ongelmaa. Sen sijaan arvelen muslimitaustaisten lasten määrän Ei varhaiskasvatuksessa olevan reilusti yli 50%, mutta somaleilla ja arabeilla 80- 96%. Ja siinä on se ongelma pähkinänkuoressa, kuten myös kuvan kertomasta aivan väärään suuntaan karanneesta integroitumisesta voimme nähdä!