Olihan se Luojan lykky, ettei meillä ollut viimeiset neljä vuotta pinkkifeministinen viherpiipertäjien hallitus. Silloin olisi Talvivaara suljettu, koko massiivinen koneisto lyöty hajalle, eikä sinne olisi rakennettu akkukemikaaleja valmistavaa tehdasta. 

Nyt vaaditaan hallitusta "ohjaamaan verotuksella" ihmisiä sähköautojen ostoon. Tuo ohjaaminen tosin tarkoittaa vain niiden verorahojen ohjaamista Helsinkiin kaiken maailman paperinpyörittäjille, sekä tanssimisen ja pomppimisen taloille.

Suomi on ainoa Euroopan maa, jonka maaperästä nousee tulevaisuuden alkuainetta – Ruotsissa akku­teollisuus naureskelee hidasliikkeiselle Suomelle. Näin otsikoi hesari laajan akkuteollisuutta käsittelevän artikkelinsa.

Ruotsalaiset vitsailevat, että he saavat Suomesta vastuulllisesti tuotetut mineraalit, joilla voivat sitten tuottaa arvoa Ruotsissa. Jatkaa se sama hesari meksikon muurin takaa.

Suomen seuraavalla hallituksella olisi siis nyt mahdollisuus toteuttaa sellainen ilmastoJytky, että olisimme pikavauhtia maailman mallioppilas ilmaston pelastamisessa. 

Suomen Malminjalostus Oy haluaisi seuraavalta hallitukselta  200- 300 miljoonan sijoituksen katodi- ja akkukennotehtaiden rakentamiseen. Tämä olisi loogistakin, koska valtio omistaa jo 72% Terrafamesta. Nyt sitä omistusta ei kannata myydä, siitä voi seurata uusi Kemiraakin pahempi katastrofi.

EU: n arvion mukaan jo nyt on olemassa 250 miljardin euron akkumarkkinat. Sähköautossa neljännes hinnasta tulee akusta ja sen ohjausjärjestelmistä. Tuolla valtion 200- 300 miljoonan sijoituksella rakennettava katodi- ja akkukennotehdas  toisi 1000 suoraa työpaikkaa ja välillisesti vielä tuhansia lisää. Rakennusaikana saataisiin jo 6. 000 miestyövuotta. Akkuja miljoonaan sähköautoon, sehän olisi aivan valtava ilmastoJytky!

Tällä hetkellä melkein kaikki autojen akut valmistetaan Kiinassa ja siellä suurimpia yrityksiä on akkukennojätti CATL. Ja tämä samainen CATL omistaa jo 23 % Valmet Automotivesta, joten siinä olisi Terrafamelle se tekniikan hallitseva luonnollinen kumppani.

"Akkujen kuljetus maailmalle kallista", mutta onhan se nyt vielä kalliimpaa kuljettaa jalostamattomia, raskaita malmeja ulos Suomesta ja sen kuljetuksen hinnan maksaa myyjä. 

Tuon hesarin artikkelin mukaan Rinne kannattaa tuollaista sijoitusta ja kepu on suorastaan innoissaan, mutta kun siellä ovat ne viherpinkkifeministipiipertäjät nyt hallitusta muodostamassa!