Nyt on jo pari viikkoa työttömyyttä takana ja ensimmäisen viikon juhlimisesta toivuttuaan tässä voisi alkaa jo vähitellen suunnitella enemmänkin ajankäyttöään. On kuitenkin tärkeää aloittaa varovaisesti totuttelu tähän yllättäen saavutettuun vapaaherruuteen ja niinpä merkkasinkin täksi viikoksi kalenteriini vain varpaankynsien leikkauksen.

Nyt tulee erityisen pitkät juhlapyhät, joten täytyy hommata runsaasti kirjallisuutta miellyttäväksi ajankuluksi. Voin tietysti myös alkaa harrastaa tonteri-seksiä erään pihan yksinäisen naisen kanssa, se mahdollisuus on jo pidempään ja monin eri tavoin tuotu julki.

Kiireisestä säntäilystä paikasta toiseen on myös päästävä eroon ja sitä aion harjoitella seurailemalla paikallisten etnisten vähemmistöjen tapaa liikutella itseään. Parin viikon päästä keinunkin jo hitaasti eteenpäin kuin kameli erämaassa, samalla ajattomaan tahtiin jotain mälliä suussani jauhaen.

Poikani oli viikonloppuna käymässä ja hämmästelin taas hänen nopeaa kasvuaan, vaikka joka toinen viikonloppu näemmekin. Pojan mieheksi julistamisessa on eri kulttuureissa monia erilaisia rituaaleja. Tämän virstanpylvään saavuttamista juhlitaan yleensä virtsanpylvääseen kohdistuvilla toimenpiteillä; on näitä ympärileikkauksia ja juutalaisten bar mitsvan tyyppisiä hommeleita.

Suomalaisen rakennustyöläisen poika katsotaan mieheksi hänen yltäessään kusaisemaan tiskialtaaseen, mutta samantyylinen ja yhtälailla kaunis tapaushan sekin on. Siihen ei tosin liity mitään uskonnollisia menoja suurine juhlineen, kunhan nyt ylpeä isä olutpullo kourassa sohvalta todistaa tätä miehuuskoetta.