Ravintola Kämpissä on Aki Kangasharjun herraseurue syömässä juhla- ateriaa, jollaisen he tosin syövät joka päivä. Tummahipiäinen tarjoilija tuo ruokaa pöytään.

- Mikä lie Pakistanin pystykorva tuokin saatanan tarjoilija, mutta se tekee poijaat töitä muutamalla kympillä päivä. Viimeistään vuoden kuluttua se makaa jo Kelan patjoilla, mutta tuhatkin tuommoista pitää jo kymmenien tuhansien suomalaisten palkat alhaalla.

- Minä eilen juttelin Orpon ja Mykkäsen kanssa, että tuota työperäistä maahanmuuttoa pitää vaan lisätä niin perkeleesti. Ja valtion tuloveroa rajusti pois, koska se progressiivisena koskee vain meitä hyvän palkkansa ansainneita, saatana! Kulutusveroja vaan niin saatanasti lisää; se on tasavero kaikille ja niitä ei pakene yksikään työtön, eikä ne miljoona alle tonnilla kituuttavaa eläkeläisen raatoa. On se hyvä, että me keksittiin tuo pantti pulloille ja tölkeille, muutenhan tässä maassa olisi saatana jo nälänhätä, voi perkele, poijaat älkää naurako, tosihan se on!

Kolmekymmentä (30v) vuotta sitten Suomessa työskenteli rakennusalla 180. 000 henkeä ja käytännöllisesti katsoen kaikki olivat kantakirjasuomalaisia. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin rakennusalalla työskenteli saman verran väkeä, mutta silloin voimaan tulleen pakollisen vetonumeron haki 63. 000 ulkomaalaista ja enimmäkseen ulkomailla asuvaa.

Mikäli meillä olisi tutkivaa journalismia, niin joku toimittaja kävisi tarkkaan läpi Länsimetron rakennustyöt ja Olympiastadionin remontin. Ne olivat molemmat julkisia hankkeita verorahoilla, joiden budjetit ylittyivät reilusti, mutta niistä olisi pakko antaa kaikki asiakirjat tutkivalle journalistille.

Hän tutkisi kymmeniä enimmäkseen Viroon rekisteröityjä yrityksiä ja huomaisi niistä melkein kaikkien lopettaneen toimintansa heti projektien jälkeen. Hän huomaisi, etteivät ne ole maksaneet mitään lakisääteisiä maksuja, ne ovat kaikilla mustilla listoilla ja vastuuhenkilöiden nimet on hyvin usein poimittu Tallinnan hautausmaiden hautakivistä.

Samalla tutkiva toimittaja kävisi kulkuluvista läpi näissä em. yrityksissä työskennelleiden henkilöiden tiedot verottajalta ja toteaisi, ettei käytännössä kukaan heistä ole maksanut mitään veroja Suomeen.

Tutkiva toimittaja toteaisi Suomen verottajan kärsineen näissä verovaroin kustannetuissa projekteissa kymmenien ja kymmenien miljoonien tappiot, mutta siihen Aki Kangasharjun pöydästä sanottaisiin:

Ei se nyt saatana mikään kymmenien miljoonien tappio ole saatana, sehän on poijaat, perkele, satojen miljoonien voitto meille! Sehän on saatana niin poijaat, että ne muutama tuhat miestä pitävät satojen tuhansien suomalaisten miesten palkat alhaalla.