Viime viikolla Helsingin kaupunki ilmoitti pistävänsä jäihin lähivuosien suuria rakennusprojektejaan, koska rahaa ei ole. Rakennusalan elvytykseen pistettyjen valtavien rahasummien todettiin menneen ulkomaille ja seuraava linkki vahvistaa asian.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010052111707287_uu.shtml

Helsingin saneeraustyömailla työskentelevistä rakennusmiehistä 64 % on ulkomaalaisia ja palkat sen mukaisia. Rakennuskustannukset eivät kuitenkaan ole laskeneet, joten työnantajia edustavalla EK: lla ja Kataisella on syytäkin puhua entistä vapaamman maahanmuuton puolesta.

Helsingin kaupungin menot olivat kasvaneet 400 miljoonaa euroa ja tulot vähentyneet 70 miljoonaa euroa. Nuo luvut voisivat olla aika lähellä tasapainoa, jos rakennusalalla olisi hoidettu palkat, verot ja muut maksut asianmukaisesti. Eikä kotimaisille rakentajille olisi tarvinnut maksaa työttömyys-, asumis- ja sosiaalitukia.

Nyt tapahtuva rakentamisen jäädyttäminen sen sijaan vain pahentaa tilannetta entisestään, koska se lamauttaa monenlaista rakennusalan ympärillä tapahtuvaa yritystoimintaa.

Harmaalle taloudelle ei kuitenkaan tehdä mitään, joten koko rakennusala muuttuu nopeasti täysin verovapaaksi alaksi, kun myös suomalaiset siirtyvät pimeisiin töihin. Tämä alkaa melko pian näkyä myös julkisella sektorilla, koska verorahoillahan sitä pidetään yllä.

Olen joskus kysellyt mitä mahtaisi tapahtua, jos suomalaisia sairaanhoitajia ruvettaisiin korvaamaan ulkomaisilla samoin kuin rakennustyöläisiä. Tässä Tehyn vastaus: http://www.tehy.fi/?x1536574=18349976

Suomessa on huutava pula sairaanhoitajista, mutta jo muutamien satojen filippiiniläisten tuominen saa Tehyn takajaloilleen. Lisäksi terveydenhoidossa työskentelevillä ulkomaalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta kiertää veroja tai polkea palkkoja.

Suomeen siis saa tulla maahanmuuttajia, mutta vain miehiä ja miehisille aloille, eikä pimeää työtäkään saa silloin tuomita. On tämä taas niin ääretöntä!

"Mitä aina valitatte, miksi ette hoida asioitanne", sanovat Suomen naiset, kun miehet valittavat joutumistaan ahtaalle jossakin asiassa. Tämän takia vetäisin tuon Tehyn lausunnon ja naisnäkökulman esiin tässä maahanmuuttoasiassa. "Kaikkein parasta tässä sopimuksessa kuitenkin on, että se koskee vain tehyläisiä", sanoi Jaana Laitinen- Pesola sairaanhoitajien uudesta työehtosopimuksesta kolme vuotta sitten. Kuka tahansa muu ay- johtaja olisi vedetty raastupaan ja joutunut eroamaan noin typerän ja syrjivän lausunnon vuoksi.