Tiistaina 19.11. Syyriassa olevat iranilaiset joukot ampuivat neljä ohjusta kohti Israelia. Olisiko näiden ohjusten pitänyt antaa jatkaa matkaansa kohti Tel Avivia, tai minne sitten lienevät suunnatut!

Israelin armeija tietenkin torjui ohjukset Golanilta ja Etelä- Libanonista ammutuilla raketeilla ja lisäksi tehtiin lukuisia vastaiskuja iranilaisohjuksiin, asevarastoihin ja tukikohtiin Syyriassa. Näissä iskuissa kuoli 11 ihmistä, joista 7 iranilaisia.

Syyrian ilmatorjunta ampui yhden torjuntaohjuksen kohti Israelin koneita, vaikka nämä eivät olleet maan ilmatilassa ja vaikka Israel oli nimenomaan varoittanut sen olevan suuri virhe. Tämän jälkeen Israel tuhosikin monia Syyrian armeijan ilmatorjuntapattereita.

Tässä pitää taas huomata, että Syyriassa olevat venäläisjoukot saavat aina missä ja milloin ennakkoilmoituksen Israelin iskuista. Venäjällä ja Israelilla on nykyään sokerivälit ja Israelilla on lupa iskeä aina iranilaisten uhatessa sen turvallisuutta. Venäläisillä on Syyriassa käytössään tehokas S- 400 ohjusjärjestelmä, jolla he pystyisivät pudottamaan minkä tahansa Israelin koneen, mutta taaskaan he eivät reagoineet mitenkään. Tai pystyisivät pudottamaan, jos pystyisivät, vielä ei ole kokeiltu.

Iranin polttoaineiden korotuksen jälkeisissä mellakoissa kuoli 200 ihmistä ja se kuvaa hyvin mullahien politiikkaa ja suosiota. Maan palkkatason huomioon ottaen se vastaisi jotain 75 centin korotusta Suomessa ja lisäksi tuossa öljyvaltiossa sitä bensaa saa vain puolitoista tankillista kuukaudessa. Ovatko sitten ottaneet mallia Suomen tyttöhallituksen ilmastopolitiikasta, vai onko tuotannossa ongelmia!

Viime viikolla Israelin ja USA: n kybersodankäyntiin erikoistuneet joukot pitivät yhteisharjoituksia Israelissa. Joko on Stuxnet- basilisko lähtökuopissa ja rupeavatko Iranin kaupungit pimenemään yksi toisensa jälkeen, jos tuollaiset typerät ohjusiskut jatkuvat!

Ensi vuonna Jerusalemissa!