Törmäsin  tällaiseen uutiseen nettiavaruudessa seikkaillessani.

 

Se on suuri suunnitelma suomalaisten asuttamisesta Alaskaan! Luulin ensin kyseessä olevan Vihreiden puolueohjelman ja tarkoituksena olevan ainoastaan suomalaisten miesten siirtäminen sen verran kauemmas, ettei enää tarvitse lähestymiskieltoja hakea. Ja kun tuota ulkomaalaista miestä näyttää olevan tarjolla enemmän kuin riittävästi ja vielä lisää pitäisi maahan saada. Helsingin kaupungin korkea virkailijakin kehui televisiossa, kuinka puolet heistä työllistyy jo kymmenessä vuodessa!?!

 

Kyseessä olisi voinut olla myös elinkeinoelämän suunnitelma suomalaisten rakennustyöläisten karkottamisesta, koska viime viikolla uutisoitiin taas rakennusalan työvoimapulasta, vaikka 7000 kotimaista rakentajaa on edelleenkin työttöminä. Stalinin karkotusten aikaan oli sentään junavaunut asemilla odottamassa, mutta pitääkö nykyään jo karkottautuakin omin avuin.

 

Suomalaisten rakennustyöläisten on kyllä syytä tutkia tarkkaan kaikkia vaihtoehtoja, eikä tuo Tanana niin pahalta näytä. Hyvät kalastus- ja metsästysmahdollisuudet ja tuo viinakielto saadaan äkkiä nurin. Eskimot ja muut pohjoiset natiivikansat ovat lisäksi erittäin hyväluontoisina tunnettuja, joten kyllä heidän kanssaan aina pärjää.


Karkasin vähän aiheesta, kun hämmästyin niin  tuosta suunnitelmasta. Pitäähän sitä toisaalta aina varasuunnitelmia olla ja niinpä aionkin ehdottaa Rakennusliitolle tuon idean edelleen kehittelyä ja mahdollisten toteutusmallien tutkimista. Olen valmis lähtemään itse heti ensimmäisessä laivassa paikkoja valmistelemaan. Entisaikaan eskimomiehet laittoivat aina vieraan vaimonsa viereen nukkumaan ja sen tavan säilymisen testaamisessa on parempi olla joku kokeneempi mies asialla. Jos viikon kuluttua palaan silmät mustina ja turvoksiin piestynä, niin luovuttakoon suunnitelmasta ainakin omalta osaltani. Ja Talvisodastahan siinä olikin kysymys!

.