No mutta nythän tuo Venäjän tilanne menee mielenkiintoiseksi ja lukuisista pelureista tiedetään ainakin yksi selkeä voittaja: Ukraina!

Prigozhin on on ruvennut avoimeen kapinaan ja lähettänyt joukkojaan Rostoviin ja Voroneziin ja Wagnerin joukot ovat jo matkalla Moskovaan. Rostovin sotilaskohteet aseineen ja ilmeisesti sotilaslentokenttineen ovat jo Wagnerin hallussa.

Tämä sota on muistuttanut hyvin paljon ensimmäistä maailmansotaa ja loppuuko se myös vähän samalla tavalla?

Viimeisimmän tiedon mukaan tsetseenijohtaja Kadyrov on jo ilmoittautunut halukkaaksi murskaamaan Wagnerin, jos Putin niin määrää. Tässä paljastuu koko sodan mielettömyys pähkinänkuoressa. Putin on ilmoittanut sotivansa kristinuskon puolesta saatanaa vastaan ja Kadyrov on ilmoittanut käyvänsä jihadia kristinuskoa vastaan!

Wagnerilla on 25. 000 sotilasta, joilla on kovat palkat ja monia erikoisoikeuksia. Nuo miehet ovat yhteiskuntaan sopeutumattomia seikkailijoita, jotka ovat jo sotineet ympäri maailmaa. He ovat tottuneet nopeisiin ja voitokkaisiin operaatioihin, joiden jälkeen lomaillaan, ryypätään ja ollaan huorissa.

Nämä miehet ovat jo nähneet Ukrainan sodan mahdottomuuden, eivätkä ikinä suostu jäämään vuosiksi makaamaan juoksuhautoihin Ukrainan koko ajan paremman armeijan ja aseistuksen jauhettaviksi. Kuten Venäjän johto on nyt määrännyt heidät liitettäväksi omaan ryysyläisarmeijaansa.

Wagnerin ja Kadyrovin mahdollisesti alkaessa sotia keskenään saa Ukraina loistavan mahdollisuuden. Venäjän ehkä kaksi tehokkainta rosvojoukkoa sotii keskenään ja silloin venäläisten puolelta on jopa 50. 000 miestä poissa pelistä. Ukrainan vastahyökkäyshän on vasta tunnusteluvaiheessa ja parhaat joukot ovat reservissä. Wagnerin lähtiessä jahtaamaan Putinia rintamaan jää iso aukko.

Ja mitä ajattelevat Ukrainan juoksuhaudoissa makaavat Venäjän armeijan sotilaat tästä sekasotkusta? Siellä on insinöörejä, opettajia ja perheenisiä kaikilta yhteiskunnan aloilta. Hekin ovat jo nähneet sodan perustuneen valheellisiin väittämiin ja nähneet Ukrainan modernien aseiden repivän kappaleiksi kenet heistä tahansa ja missä tahansa. He yksinkertaisesti lähtevät yhä suuremmalla joukolla kotiin, kuten on jo aikaisemminkin tapahtunut.

ukr.jpg