Säätytalolla on pian pari viikkoa neuvoteltu uudesta hallituksesta. Kyseessä on "ilmiöpohjainen" ryhmissä ideointi, jolloin rahasta ei ole tarvinnut välittää. Avoimuuspolitiikkaa mainostavat puolueet voisivat julkaista esitetyt ehdotukset vaikkapa jonkinlaisessa Mahtisika lehdessä, joka varmaan vastaisi kymmentä Pahkasikaa.

Nyt on ollut jo kovasti tapetilla Tunnin juna Turkuun ja Suomirata Tampereelle. Nämä molemmat hankkeet tarkoittavat kokonaan uuden raideyhteyden rakentamista molempiin kaupunkeihin, mutta sitä harvemmin mainitaan. Lisäksi tarvitaan Pisararata, lähijunien uudet varikot ja kääntöpaikat, tunnelia lentokentän ali ja miljardeja miljardien perään. Tämä vain sen takia, että matka- aika näillä väleillä lyhenisi puolisen tuntia!

Ja taloudellista hyötyä ainoastaan sen rakennusajan verran, jolloin kymmenettuhannet virolaiset, venäläiset, puolalaiset, latvialaiset etc saavat rakennustöitä Suomesta. Töiden loputtua he saavatkin sitten työttömyyskorvausta kelasta, jonka työttömyystukiasiakkaista jo 20 % on ulkomaalaisia, 400 miljoonaa euroa vuodessa. Ja päälle vielä perustoimeentulotukea, jonka saajista pk- seudulla jo lähes 40 % on ulkomaalaisia.

Göteborg on saman suuruinen kuin Helsinki ja Malmö on saman suuruinen kuin Turku ja Tampere, kuten myös etäisyydet ovat samat. Ruotsissa pidettäisiin kuitenkin mielettömänä ajatusta rakentaa toinen rata, joka olisi puoli tuntia nopeampi kuin nykyinen rautatie Göteborgista Malmöön, vaikka pienemmästä Malmöstä on junasiltayhteys lähellä sijaitsevaan Keski- Eurooppaan.

Kiinassa on jo 26.869 km luotijunaratoja, mutta ne kulkevat monien miljoonien ihmisten kaupungeista kymmenien miljoonien ihmisten kaupunkeihin ja korvaavat sauhuttavan lentoliikenteen. Helsingistä lennetään Turkuun ja Tampereelle muutaman kerran päivässä, joten näiden kaksoisratojen ilmastohyöty on hyttysen pieruakin vähemmän. WTC- iskujen aamuna  USA: n taivaalla oli yhtäaikaa ilmassa 5. 000 lentokonetta, miettikää sitä hiljaa mielessänne!

Onneksi noista hallitusneuvotteluista ei näytä tulevan mitään ja Suomen kansassa nousee uusi toivonkipinä. Ja vaikka se unelmahöttöhallitus syntyisikin, ei noista radoista mitään tule. EI OLE SITÄ 7- 15 MILIJAARDIA RAHHAA!