Katselin Ylen Areenasta ohjelmaa Kolmannen valtakunnan orjat ja hämmästyin suuresti. Ruutuun lävähti nimittäin taulukko Hitlerin Saksan vuonna 1942 maksamista palkoista saksalaisille, Itä- Euroopan siirtotyöläisille, pakkotyöläisille, etc.

Nehän olivat suhteessa aivan samat kuin mitä meillä nyt maksetaan virolaisille, puolalaisille, ukrainalaisille. etc. Eniten minua hämmästytti se, että jopa venäläisille sotavangeille maksettiin 5% saksalaisen palkasta.

Emmehän me ole nykypäivänä saatana yhtään parempia kuin Adolf Hitler!

hitler.jpg

Nimenomaan kokoomus ja Petteri Orpo varmistavat tuon Hitlerin linjan pysymisen ja sen takia alipalkkaus ei ole Suomessa vieläkään kriminalisoitu.

Tässä lainauksia eri lehdistä varmuuden vuoksi:

– Tapasin äskettäin virolaisia koulutettuja telineasentajia, jotka työskentelivät Helsingissä 600 eurolla kuukaudessa.

- Rakennuksilla kunnossapito- ja siivoushommia tekeville tuntityöläisille on maksettu 3–4 euroa

- Eräskin metsänomistajille taimia ja istutuspalveluita myyvä yhtiö tuottaa työväkensä Suomeen ruotsalaiselta alihankkijalta, joka taas on palkannut hommaan henkilöyhtiöinä toimivia puolalaismiehiä.

– Jos katsoo tarjouksia, millä tällaisia palveluita myydään, niistä voi laskea, ettei yksittäinen työntekijä voi mitenkään yltää edes meidän pienimpiin 7–8 euron tuntipalkkoihimme, sanoo Puuliiton puheenjohtaja Sakari Lepola.

- Ylitarkastaja Sari Wulffin mukaan verottajalla ei ole mahdollisuutta ilmoittaa mahdollisesta alipalkkausepäilystä työsuojeluviranomaiselle.

– Alipalkkausta ei ole kriminalisoitu. Emme voi kertoa mitään, kun alipalkkaus tutkitaan työsyrjintänä, josta vankeusrangaistus on maksimissaan alle kuusi kuukautta. Meillä on oikeus ilmoittaa rikoksista, joista voi saada yli puoli vuotta vankeutta, toteaa Wulff.