Nyt monet suomalaiset miettivät tuon EU: n 750 miljardin elvytyspaketin jakoa ja jotkut oikein persuilevat sen asian kanssa! Tuon paketin vaikutuksista ei ole tehty mitään tutkimuksia ja laskelmia, vaikka yleensä kirjanoppineet tekevät sellaisia jo pienemmistäkin summista.

Miljoonan asukkaan velaton Viro saa sieltä massiiviset 8. 3 miljardia euroa riihikuivaa rahaa. Asukasmäärään suhteutettuna velkaisen Suomen pitäisi silloin saada sieltä 46. 48 miljardia euroa! Näin ei kuitenkaan tapahdu, vaan meille tulee vain tuon rahapotin jakojäännös, jotain 3 miljardia. Meillähän on nimittäin tämä hyvin suvaitsevainen hallitus, jonka mottokin on: ”Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista”.

Virossa on jo paremmat lapsilisät kuin Suomessa ja vuokrat ovat 100- 300€/kk luokkaa. Pitkien etäisyyksien maassa asuva suomalainen käyttää autoiluun keskimäärin kahden kuukauden nettoansiot vuodessa, mutta Virossa sekin lysti on jopa puolet halvempaa.

Kuvitellaanpa sitten Pohjanlahden rannalla sijaitsevaa Heteron kuntaa (nimi muutettu), jossa on sähköä tuottava turvevoimala. Suomen ympäristöministeriö saa puolet (1.5 mrd.) tuosta meidän elvytyspaketistamme ja siitä päätetään käyttää heti satoja miljoonia saatanallisen turve- energian alasajoon. Vihreä ympäristöministeri Krista Mikkonen tekee päätöksen Heteron kunnan turvevoimalan välittömästä muutosta puuhaketta polttavaksi ja ympäröivät turvesuot rakennetaan takaisin luonnontilaan (?).

Viro ei pysty mitenkään käyttämään noita valtavia rahasummia pienessä kotimaassaan, joten he suuntaavat katseensa pohjoiseen. He keräävät yhteen kymmenien pienten yritysten klusterin, joka tekee tarjouksen Heteron kunnassa sijaitsevan turvevoimalan muutostöistä ja valtavien suoalueiden entisöinnistä. Nämä yritykset saavat massiiviset ympäristö- ja työllistämistuet ensin Virosta ja sitten vielä lisää Suomesta.

K. Pätsi- Klusteri voittaa tarjouskilpailun aivan heittämällä. Virosta saapuu Heteroon ja ympäryskuntiin 1100 työntekijää voimalan muutostöihin ja valtavien suoalueiden entisöintiin. Virolainen yritys ja sen työntekijät eivät tietenkään maksa senttiäkään veroja Suomeen, koska meillä on nyt tämä rajaton, yhteinen Eurooppamme. Näistä työntekijöistä puolet on ukrainalaisia, koska Viron valtava talouskasvu on työllistänyt jo oman kansan.

Hieman he ihmettelevät paikallisia suomalaisia, jotka eivät käy enää missään töissä vaan paistavat nauriita pihagrilleissään.  Paikkakunnalla vieraileva ympäristöministeri Krista Mikkonen on aivan haltioissaan tästä kansainvälisestä touhusta ja etenkin ukrainalaisista:

-Jostain syystä suomalaiset miehet eivät enää halua näin raskaisiin töihin. Meillä on aivan valtavasti kaikenlaista metsien istutusta, raivausta ja muuta työtä, joten me tarvitsemme tuhansia ja tuhansia työperäisiä maahanmuuttajia Ukrainasta ja muualta niitä tekemään. Tuossa läheisen järven rannalla on 50 mökin lomakeskus, joka on nyt Migrin vuokraama. Meillä on pakolaisilla kolmen vuoden raskas kotoutusjakso ja se on kesäisin heidän virkistyskäytössään, mutta talveksi se voidaan luovuttaa teidän työntekijöiden asuinkäyttöön. Migri rakensi sinne aivan upean moskeijankin, jos teillä on muslimeja joukossa!

Paikkakunnalla kiertää venäläisiä rekkoja, jotka kuljettavat pois ostettuja turvetyömaiden koneita. Hinnoista ei tahdota päästä sopimukseen, mutta sitten venäläinen ostomies näyttää autonsa takakontissa olevia vodkalaatikoita ja viittä Makarov- pistoolia.

-A vot, tekemä kauppa, sinä saa vielä päälle 100 pullo makia votka, Makarovin ja viisi sata panosta. Jos ei kauppa, mene naapurikunta turveyritys ja teke kauppa siellä. Loppu votka mene Närpes, jossa me tehdä kauppa kasvuturve.

Turvevoimalan edessä merellä seisoo redillä jo kahdeksan virolaista, liettualaista ja latvialaista laivaa, jotka ovat tuoneet hakelastinsa pian valmistuvaan ympäristöystävällisempään voimalaan. Näin etenee vauhdilla Suomen kunnianhimoinen tavoite päästä ennätysajassa ja ensimmäisenä maailmassa täysin hiilineutraaliksi valtioksi ja koko maailma katsoo meitä. Ihmetellen!