Ja nyt ei todellakaan ole kysymys Petteri Orposta, vaan hänen edeltäjästään Sanna Marinista.

Olen paremman puutteessa katsellut Areenasta brittiläistä sarjaa Barcelonan pimeä puoli, joka etoo minua monella tavalla. Katselenkin sitä ilmeisesti vain sen takia, että olen kaksi kertaa käynyt tuossa kaupungissa ja ihastellut espanjalaisten/katalaanien sisua rakentaa sata vuotta Sagrada Familia- kirkkoa.

Tuo sarja Barcelonasta on yhtä kylmä ja pinnallinen kuin edellinen pääministerimme Sanna Marin. Ihmettelen, miten lehdistö edelleen ylistää Marinia ja kaikki hänen tekemisensä on uutta ja jännittävää. Vaikka kaikki ovat nähneet sen olevan 5. 6 miljoonaisen kansan pääministerille täysin sopimatonta pissistouhua, kuten se teinityttömäisessä nahkatakissa vierailu Ruotsissa.

Muissa pohjoismaissa hän olisi joutunut eroamaan pääministerin virkansa aikana, mutta meillä lehdistöä hallitsevat samanlaiset pissikset ovat ylistäneet tuota naista maasta taivaisiin.

Hän otti 800/kk ylimääräistä ja laitonta palkkaa, hän on järjestänyt huume- ja juopottelujuhlia pääministerin virka- asunnossa täysin tuntemattomille ihmisille, jne. Toissa kesänä hän hävisi moneksi viikoksi Italiaan miehensä ja jonkun tuntemattoman pariskunnan kanssa, eikä edes 5- vuotiasta tytärtä otettu mukaan.

Marinilla oli Instagrammissa fotoshopattuja keimailukuvia melkein jokaiselta päivältä, mutta tuolta Italian reissulta ei yhtäkään. Samaan aikaan tapahtuneen Suomelle miljardien tappiot tuoneen Uniper- kriisinkin hän "hoiti" tekstiviesteillä, vaikka Saksan puolelta mukana oli maan korkein johto. Eikö hän voinut lähettää edes videohaastattelua, koska taustalla olisi näkynyt valtaisat huume- ja seksiorgiat!

Nyt Marin lentelee saudien asioilla ympäri maailmaa ja tehnee pian saman kuin esikuvansa prinsessa Diana; menee naimisiin jonkun arabimiljonäärin kanssa ja sitten ylisuuret asunto- ja valtionvelat ovat kaukainen muisto vain.

Sanna Marinin äiti rupesi aikuisiällä lespoksi ja muutti naisen kanssa asumaan. Tällä tyttärellä ei ollut mitään yhteyksiä isäänsä, eikä Sanna mennyt edes isänsä hautajaisiin.

Nyt sossuilla on puheenjohtajana Antti Lindtman, joka valituksi tulemisensa jälkeen ylisti yksinhuoltaja- isäänsä, mutta ei maininnut sanallakaan äitiään. Oliko hänellä siinä jokin Oidipus- trauma ja senkö takia hän meni naimisiin äitinsä ikäisen naisen kanssa! Älä nyt jumalauta kutsu minua enää äidiksesi ja sitä paitsi omaa äitiä ei naija, on saattanut kuulua joskus makuuhuoneesta!

Yksissä vaaleissa sdp: n Tytti Tuppurainen julisti ajavansa lasten ja perheiden asiaa, mutta samaan aikaan hän oikeudessa yritti viedä kunnolliselta ex- mieheltään kaikki oikeudet tavata heidän yhteisiä lapsiaan.

Siinä oli nyt demarien lapsi- ja perhepolitiikka pähkinänkuoressa, vaikka juhlapuheissa se saattaa kuulostaa aivan erilaiselta.

Tässä alhaalla kuva tuosta Barcelonan kirkosta Sagrada Familia (Pyhä Perhe). Suomen demarit voisivat rakentaa itselleen jonkinlaisen vastaavan tötterön Kallioon ja sen nimeksi ehdotan Pyhä Perse.

sagrada%20Familia.jpg